Kokenut passari Juhani Salminen vieläkin hämillään sarjanoususta: ”En heti uskonut, että tämä on totta”

Kuva: Rami Myllymaa

Lentopallon 1-sarjassa passari Juhani Salminen jatkaa Pälkäneen Luja-Lukon vahvuudessa.

Legendaarisen Luolajan Kajastuksen kasvatin, ”Silkkisormi-Salmisen”, käsi tärisi ilmiselvästi, kun kokenut passari raapusti nimensä Pälkäneen Luja-Lukon tarjoamaan jatkosopimukseen.

Vaikka Salmisella on ikää 31 vuotta, hän suhtautui juhlavaan hetkeen tohkeissaan kuin pikkupoika.

– En olisi uskonut, että pelaan enää tällä tasolla. Ykkössarja tarjoaa minulle erittäin suuren kokemuksen ja elämyksen, Salminen tunnelmoi.

Salminen ja Lukko pääsevät testaamaan Suomen toiseksi korkeimman sarjatason ensimmäisen kerran kautta aikojen.

– Salminen on hyvä esimerkki siitä, että tässä hienossa lajissa kehittyä ja löytää uusia ulottuvuuksia vähän vanhemmalla iälläkin, Lukon valmentaja Heikki Kosonen kuvaili.

Salmisen pelinrakentelu on Kososen mieleen.

– Hän osaa toteuttaa hyökkäyspelissä taktisia ohjeita ja pelitapaamme hyvin. Hienoa nähdä, että kokeneelta kaverilta löytyy edelleen nälkää kehittyä ja ottaa vastaan entistä isompia haasteita, Kosonen innostui.

Salminen pystyy käyttämään 190-senttistä varttansa hienosti hyväkseen ja jaksaa pelata vaikka aamuun asti hyvän kuntonsa ansiosta. Hämeenlinnan lentopalloympyröissä karaistunut passari puhkesi täyteen kukkaan, kun Kosonen otti Lukon komentoonsa.

– Olen edelleen hämilläni. Kun ykkössarjapaikasta tuli viesti, en uskonut heti sen olevan totta. Se tuntui uskomattomalta. Tosin pian askarrutti, onko joukkueessa enää tilaa, Salminen purkautui.

Nyt hän odottaa ainutlaatuista tilaisuutta malttamattomasti.

– Mukava lähteä jokaiseen peliin haastajana. Lyömme kaiken likoon. Yllätyksiä on luvassa varmasti, Salminen vakuutti.

Kun Salminen tuli taannoin Lukkoon, passari totesi olevansa ”Juhani vaan”.

– Ei minulla ole mitään lempinimiä, hän totesi ensimmäisessä haastattelussa.

Enää ei tarvitse surkutella. Salmisen kutsumanimien lista herättää jo kateutta: Silkkisormi, Samettisormi, Hani, Pulla, Torkku, Juhnu…

Torkku-nimen tausta huvittaa edelleen joukkuekavereita. Vaimo valvotti Salmista häämatkan aikana niin paljon, että passari joutui keräämään voimia päivänvalon aikaan. Väsynyt mies nukahti aurinkorannalle ja muutti väriänsä totaalisesti.

Nyt koronavirus on rajoittanut olennaisesti matkustamista ja pitänee myös Salmisen aisoissa. Se on Lukon onni.

Luja-Lukolla on nyt kuusi sopimusta. Pälkäneläisjoukkue kiinnitti jo aiemmin keskitorjujat Reko Käenniemen, Miko Köykän ja Tuomas Lehtilän sekä yleispelaajat Ville Järnvallin ja Tomi Perkiön.

Lähde: Pälkäneen Luja-Lukko