Suomi mainittu: ”Intohimoiset ja riehakkaat lentopallofanit”

Kuva: FIVB

Euroopan lentopalloliitto CEV käynnisti perjantaina lähtölaskennan lentopallon EM-kisoihin 2021.

Yksi miesten EM-kisojen järjestäjämaista on Suomi. Yksi neljästä alkulohkosta pelataan Tampereella. Muut isännät ovat Viro, Puola ja Tshekki.

– Kaikissa näissä maissa on todella suuri, asiantunteva, intohimoinen ja riehakas fanikunta. Väristyksiä on luvassa jokaisessa järjestäjämaassa, CEV hehkuttaa.

Perjantaisessa nettitempauksessaan CEV julkaisi syksyllä 2021 käytävien EM-kisojen logot sekä lyhyet esittelyvideot miesten ja naisten lopputurnausten järjestäjämaista. Naisten EM-kisat pidetään Serbiassa, Bulgariassa, Kroatiassa ja Romaniassa.

Tänä kesänä Suomen miesten oli määrä aloittaa ”projekti 2021” osallistumalla Euroopan hopeiseen liigaan, joka on maajoukkueiden välisten kesäliigojen kolmas ja alin taso. Liiga peruttiin. Suomi sen sijaan leireilee ja isännöi kolme harjoitusottelua etelänaapuri Viroa vastaan heinäkuun loppupuolella. Lisäksi on suunnitelmissa, että Suomi haastaa maailmanmestari Puolan 26. heinäkuuta.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueella taas ovat EM-karsinnat edessä. Tapio Kangasniemen valmentama joukkue pelasi viime syksynä EM-kisoissa ensimmäisen kerran 30 vuoteen.

EM-karsinnat pelataan todennäköisesti vasta tammikuussa 2021. Euroopan liitto CEV ei ole vielä vahvistanut karsintojen lykkäämistä. Alun perin karsinnat oli määrä käydä elo- ja syyskuussa 2020. Suomen vastustajat ovat Slovakia, Montenegro ja Kosovo.

Suomen nuorilta jäävät EM-kisat väliin. CEV vahvisti aiemmin tällä viikolla, että EM-karsinnat on peruttu, ja kisapaikat jaetaan rankingin perusteella. Suomen alle 20-vuotiaiden poikien ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen listasijoitukset eivät riitä lopputurnauksiin.

Esittelyvideo, lentopallon miesten EM-kisat 2021: