”Testitulokset parempia kuin koskaan” – Pälkäneen Luja-Lukko kiinnitti kaksi passaria

Ensimmäiseen kauteensa lentopallon 1-sarjassa valmistautuva Pälkäneen Luja-Lukko rakentaa systemaattisesti tulevaa joukkuettaan. Sopimuspelaajien määrä kasvoi yhdeksään, kun Lukko kiinnitti ensi kaudeksi passarikaksikon Sami Pettersson – Verneri Halttula.

Samalla Lukko rauhoitti osaltaan Pirkanmaan poikkeuksellisen kuumaa passarirulettia.

Pettersson, 18 vuotta ja 193 senttimetriä, on Lukon ystäville jo entuudestaan tuttu. Sen sijaan Halttula (21 ja 190) on uusi tuttavuus Kostia Areenassa.

Halttula pelasi aiemmin Lempäälässä. Kokemus karttui laajasti Jyryn, Kisan ja Lempo-Volleyn riveissä. Nyt hän hakee seuraavaa kehityssteppiä Pälkäneeltä junioriajoilta tutun luotsin Heikki Kososen komennossa.

– ”Vennin” suurimpia vahvuuksia ovat monipuolisuus ja hyvä fysiikka. Hänet voi panna tarvittaessa myös hakkurin ja sentterin paikalle. Passarina hänessä on vielä paljon mittaamatonta potentiaalia, Kosonen arvioi.

Kososen mielestä loistavalla asenteella harjoitteleva Halttula tuo erinomaista lisävirtaa muutenkin motivoituneeseen joukkueeseen.

Halttula otti itse yhteyttä Kososeen ja kysyi mahdollisuutta liittyä pälkäneläisjoukkueeseen. Hän esiintyi edukseen alkukesän aikana ja lunasti näin paikan kokoonpanosta.

– Hieno juttu, kun pääsen olemaan osa Lukon upeata kehitystarinaa. Lukko on noussut ykkössarjaan kovan työn ja siitä seuranneen edistymisen kautta, Halttula innostui.

Kaikki lukkolaiset tietävät, että tulevalla kaudella tulee vastaan toinen toistaan kovempia joukkueita ykkössuosikeista Lemposta ja Tutosta lähtien.

– Meillä on paljon lupaavia pelaajia, jotka voivat mennä kauden aikana isoja harppauksia eteenpäin. Kun pääsemme iskemään takaa ilman paineita, meillä on yllätyssauma monessa pelissä. On selvää, ettei yhtään voittoa tule ilmaiseksi, Halttula pohjusti.

Pettersson aloittaa nyt kolmannen kautensa Kososen alaisuudessa.

– Kesäkuun harjoittelupätkä oli Samilta lupaava. Testitulokset olivat parempia kuin koskaan. Niinpä nyt on aika ottaa selkeä askel eteenpäin, Kosonen tuumi.

Tammikuussa alkava armeija aiheuttaa ”Pipsa-Pekalle” omat lisähaasteet loppukaudeksi.

– Se on sen ajan murhe. Nyt on tärkeätä, että passarit kirittävät toinen toisiansa taistellessaan peliajasta. Keskinäinen kilpailu kehittää kaikkia, Kosonen painotti.

Pettersson on LP Kangasalan kasvatti. Väliin tuli yksi B-junnukausi Ylöjärven Ryhdissä. Sen jälkeen kutsui Pälkäne.

– Ykkössarja tarjoaa todella ison mahdollisuuden kehittyä ja astua askeleen lähemmäksi jo junnuna asettamaani tavoitetta. Se on vähintään liigassa pelaaminen, Pettersson täräytti.

Petterssonilla on kova luotto nuoreen joukkueeseen:

– Kun meidän oma pelimme lähtee rullaamaan, voimme nousta viiden parhaan joukkoon.

Lähde: Pälkäneen Luja-Lukko