Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava LiigaPloki on saanut joukkueensa kasaan. Viimeisin hankinta on virolainen yleispelaaja Ingrid Kiisk.

Kiisk, 22 vuotta ja 182 senttimetriä, on pelannut Tarton joukkueessa ja päässyt Viron maajoukkueeseenkin. Kaudesta 2020-2021 tulee hänelle ensimmäinen ulkomailla.

– LiigaPloki on mahtava mahdollisuus. Minua jo syyhyttää päästä kilpailemaan ja näkemään, mitä voin tarjota joukkueelle. Olen innossani uuteen joukkueeseen ja faneihin tutustumisesta, Kiisk kommentoi.

Ensi kaudella LiigaPlokin ulkomaalaispelaajia ovat myös Jaelyn Keene, Lauren Matias ja Lindsay Calvin.

Nurmon Jymy: Passariosasto täydentyy Salla Rinta-Tassilla, 23. Joukkueen kokeneemman passarin Anniina Keinosen tapaan hän on Kurikan Ryhdin kasvatti.

LP Viesti: Noora Kososen ulkomaanpykälä umpeutui, joten yleispelaaja vahvistaa salolaisjoukkuetta tulevalla kaudella.

Raision Loimu: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava Loimu on hankkinut yhdysvaltalaisen keskitorjujan Nick Amadon sekä passari Lasse Jylhän. Amado on kerännyt kannuksia Long Beach State -yliopistossa: kaksi vuotta sitten hän oli voittamassa Pohjois-Amerikan yliopistomestaruutta. Viime kauden hän pelasi Espanjan liigassa.

”Nickillä on hyvä fysiikka, ja hän on todella nopea keskitorjuja”, Loimun valmentaja Per-Erik Dalqvist sanoo. ”Nopeus on merkillepantavaa myös hänen torjuntapelaamisessaan. Häneltä on lupa odottaa myös positiivista energiaa muulle joukkueelle.”

Vantaa Ducks: Raisiosta toisaalle liikahtaa Esko Vuorinen, joka siirtyy Vantaalle. Yleispelaajanakin vaikuttanut Vuorinen saa Ducksissa liberon roolin. Vantaalaisjoukkueen toinen libero on suomalaispelaaja Hassib Fowad Rezai.