Lempo-Volley kokosi nuoret ja paikalliset joukkueet lentopallon 2-sarjaan

Kuva: Antti Raunio

Lempääläinen Lempo-Volley julkaisi sekä miesten että naisten 2-sarjajoukkueidensa pelaajarungot lentopallokaudelle 2020-2021. Naisten edustusjoukkueessa on mukana 16 pelaajaa, ja miesten 2-sarjajoukkueella sopimuksia on tällä hetkellä kymmenen.

Naisten 2-sarjajoukkue koostuu seuran omista junioreista. Pelaajista 11 pelasi viime kaudella Lempon B- ja C-junioreissa. Lisäksi täysin uusia pelaajia tuli mukaan viisi lähialueiden seuroista. Naisten edustusjoukkueen tryout-ringissä pelaajia oli mukana peräti 29, joista joukkueen johto valitsi pelaajaryhmän.

Nimekkäin pelaaja on libero Viivi Huurne, joka on pelannut monta kautta Rantaperkiön Iskun 1-sarjajoukkueessa. LeKi-kasvatti saapuu Lempoon Ylöjärven Ryhdin 2-sarjajoukkueesta. Passari Liisa Lahtinen pelasi viime kaudella Lempon B-tyttöjen lisäksi Iskussa 1-sarjaa.

Joukkuetta valmentavat päävalmentajana Jani Huurne ja hänen apunaan Ilari Jokinen, Jyri Niemi ja Marko Panu.

– Käteen jäi hieno 16 pelaajan porukka, jolla keski-ikä on 17 vuoden kohdilla, ja kuusikolle saa halutessaan keskimitaksikin yli 175 senttimetriä. Nuori ja nälkäinen lentissakki, jossa on mukana jo 1-sarjakokemustakin omaava pelaaja ja toisaalta useampi B-ikäisiin junnuihin mahtuva tulevaisuuden timantti, päävalmentaja Jani Huurne kuvailee.

Miesten 2-sarjajoukkueesta viime kauden runko jatkaa. Sopimuksista yhdeksän on jatkosopimuksia, ja uutena ryhmään liittyy Himangan 2-sarjajoukkueesta 25-vuotias keskitorjuja Rolle Jokela.

Lempo-Volleyssa myös miesten 2-sarjaryhmä on hyvin paikallinen. Jokelaa lukuun ottamatta kaikilla on useamman vuoden kokemus lempääläisestä lentopallosta. Omien kasvattien ja lupauksien – Kalle Niemisen, Niko Montosen ja Aki Tuomivaaran – jatkaminen on iloinen asia koko seuralle.

Viime kauden 2-sarjaryhmästä Tommi Nieminen ja Saku Tuomivaara pelaavat tulevalla kaudella Lempon 1-sarjajoukkueessa. Verneri Halttula jatkaa uudessa organisaatiossa.

Viime kaudella Lempo tuli 2-sarjan B-lohkossa neljänneksi ja eteni pudotuspeleihin, joita ei ehditty aloittaa koronaviruskriisin katkaistua kauden. Joukkueen tulevan kauden valmennuksesta käydään tällä hetkellä neuvotteluita.

Naisten ja miesten 2-sarjoissa on tällä hetkellä sarjoihin ilmoittautuminen auki. Tulevan kauden lohkojaosta ole vielä tietoa.

Lempo-Volley naisten 2-sarjajoukkueen sopimuspelaajat

Tilanne 5.7.2020

Tessa Francke YP
Kira Forsblom YP
Veera Hussa KT
Milana Hutko KT
Viivi Huurne LIB
Sofia Ikonen YP
Rita Jokinen LIB
Salli Joutsenvirta H
Liisa Lahtinen P
Minja Lindell KT
Helmi Merinen P
Veera Olkkonen P
Annika Saari YP
Pinja Siekkeli YP
Sonja Vuorinen KT
Iida Ylimäki H

Lempo-Volley miesten 2-sarjajoukkueen sopimuspelaajat

Tilanne 5.7.2020

1 Niko Montonen YP
2 Jonne Haavisto P
3 Olli Uusitalo H
4 Aki Tuomivaara H
5 Kalle Nieminen LIB
6 Saska Saren YP
7 Eetu Saarinen YP
12 Riku Nissilä LIB
16 Ossi Katajamäki KT
22 Rolle Jokela KT

P=passari, H=hakkuri, KT=keskitorjuja, YP=yleispelaaja, LIB=libero