Finaaliin: Eemi Tervaportti taistelee mestaruudesta Kreikan liigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Eemi Tervaportti pääsee tavoittelemaan toista perättäistä mestaruutta Kreikan liigassa.

Tervaportin edustama Olympiakos kaatoi välierissä Foinikas Syrosin otteluvoitoin 2-1. Lauantaina käydyn, kolmannen ja ratkaisseen ottelun Olympiakos voitti erin 3-0.

Passari Tervaportti pyöritti peliä tutusti alusta loppuun. Tshekin maajoukkuemies Michal Finger latoi suomalaispassarin tarjoilusta komeat 16 hyökkäyspistettä. Tervaportti kirjautti neljä pistettä (kolme hyökkäystä ja yksi torjunta).

Hallitseva mestari Olympiakos oli ottelusarjan ennakkosuosikki, mutta hävisi yllättäen avausottelun. Joukkue palasi pian päiväjärjestykseen ja vei kaksi seuraavaa, molemmat 3-0.

– Kroppa ei pääse huippukuntoon ihan nopeasti, Olympiakosin libero Menelaos Kokkinakis kommentoi koronavirustaukoon viitaten.

– Emme pelanneet hyvin ensimmäisessä ottelussa. Pystyimme kuitenkin parantamaan ja lopulta voittamaan erittäin hyvän vastustajan. Ottelusarjan voittaminen antaa voimaa. Pystymme vieläkin parantamaan, jatkoi Kokkinakis.

Loppuottelusarjassa Olympiakos saa vastaansa Panathinaikosin, joka kaatoi välierissä PAOKin.

Kreikan liigan pudotuspeliottelut ovat Tervaportille viimeiset Olympiakosin väreissä. Ensi kaudeksi hän siirtyy Puolan liigaan ja Jastrzebski Wegiel -seuraan. Puolan liiga on yksi maailman parhaista.

Koronaviruspandemian vuoksi kilpalentopalloilu keskeytyi maaliskuussa, myös Kreikassa. Maassa on kuitenkin onnistuttu viruksen vastaisessa taistelussa verrattain hyvin; Kreikka teki poikkeuksellisen ratkaisun ja päätti jatkaa lentopallokautta.

View this post on Instagram

A post shared by Eemi Tervaportti (@eemit) on