Lentopallon Mestarien liiga: VaLePan ensimmäiset vastustajat selvillä

Kuva: Hannu Moilanen

VaLePan ensimmäiset vastustajat lentopallon Mestarien liigan karsinnoissa tulevat Kroatiasta ja Romaniasta.

Euroopan lentopalloliitto CEV isännöi arvonnat perjantaina Luxemburgissa.

Ensimmäisellä kierroksella on mukana 18 joukkuetta, jotka on jaettu kuuteen lohkoon. Kolmen joukkueen vahvuisissa lohkoissa pelataan kolminkertainen sarja, joten joukkueille kertyy kuusi ottelua (mukaan lukien kaksi kotiottelua).

VaLePa (sponsoroidusti Ford Store Levoranta Sastamala) saa vastaansa kroatialaisen OK Ribola Kastelan ja CSM Arcada Galatin.

Moskovan Dynamo (Lauri Kerminen) saa vastaansa Neftochimik Burgasin ja SK Zadruga AICH/DOB:n. Jastrzebski Wegiel (Eemi Tervaportti) ottaa mittaa Stroitel Minskistä ja Draisma Dynamo Apeldoornista. Maaseik (valmentaja Joel Banks) puolestaan pelaa Lindaren Volley Amriswiliä ja Shahter Soligorskia vastaan.

Paikka miesten Mestarien liigan varsinaisessa vaiheessa on varma 18 joukkueelle. Kaksi muuta lohkopaikkaa täytetään karsinnoissa.

Näillä näkymin Suomen lippulaiva lentopallon eurokentillä on LP Viesti, joka Euroopan kentillä käyttää nimeä LP Salo. Salo pääsee suoraan alkulohkoihin. Lohkovastustajien kovin nimi on Eczacibasi VitrA Istanbul, yksi maailman parhaista lentopallojoukkueista. Lohkoon tulevat lisäksi Lokomotiv Kaliningrad ja yksi karsijajoukkue.

Visiitti Euroopan parhaaseen kisaan on salolaisseuralle jo kolmas.

Mestarien liigassa pelaavat myös Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen, jotka edustavat ranskalaista Nantesia, sekä tshekkiläiseen Olomouciin siirtynyt Michaela Madsen. Olomouc saa vastaansa muun muassa Mestarien liigan hallitsevan voittajan, italialaisen Novaran.

Roosa Koskelon ryhmä Stuttgart yrittää liigaan karsintakierrosten kautta. Ensimmäinen vastustaja on Mintshanka Minsk Valko-Venäjältä. Karsinnat pelataan cupmuotoisesti kaksiosaisin otteluin.

VaLePan lisäksi Suomesta lähtee lentopallon miesten eurocupeihin Kokkolan Tiikerit. Kolmostaso Challenge Cupissa Tiikerien ensimmäinen vastustaja on virolainen Pärnu VK.

Naisten joukkueista kakkostasolla CEV Cupissa esiintyvät Pölkky Kuusamo (ensimmäinen vastus OK SIP Sempeter) ja LP-Vampula (Bekescsaba). Challenge Cupissa esiintyy Hämeenlinnan Lentopallokerho (Skopje).