Lentopallon harjoitusottelut käynnissä – tuloksia

Eetu Pennanen ja Voitto Köykkä. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigan alkuun on aikaa noin kuukausi. Harjoitusottelut ovat päässeet hyvään vauhtiin.

Miesten liigan kärkipäähän uumoiltu Akaa-Volley mittasi tasoaan kohtaamalla Lempo-Volleyn. Akaa voitti erin 3-1. Lempo-Volley on hyvä mittari, voittihan joukkue 1-sarjassa runkosarjan viime keväänä.

Akaa-Volleyn avauksessa nähtiin uudet hankinnat: passari Markkus Keel ja keskitorjuja Markus Kaurto.

Lempo-Volleyn valmentaja Esa Kunnari vaikutti kohtalaisen tyytyväiseltä harjoitusottelun antiin.

– Kun keskittyminen pysyy koko pelin, me olemme aika kovia. Aikataulussa olemme, jopa hieman edellä, Kunnari totesi seuran otteluraportissa.

Kokkolassa kotijoukkue Tiikerit vei neljä erää 1-sarjajoukkue Kyyjärven Kyvyltä (25-17, 25-10, 25-17, 25-16).

Salossa kohtasivat naisten liigajoukkue LP Viesti ja sen kakkosjoukkue LP Viesti Akatemia. Liigaryhmä vei kaikki pelatut neljä erää.

Suomen maajoukkueeseenkin noussut, LP-Vampulasta siirtynyt hakkuri Iina Andrikopoulou piti hyvää vauhtia ja tehtaili 25 pistettä. Vaikka vastus ei ollut kovin mahdollinen, hänen lukunsa ovat lupaavat (6 ässää, hyökkäysten tappoprosentti 61).

Kuortaneella vastakkain asettuivat valmennuskeskuksen nuoret ja Nurmon Jymy. Liigajoukkue Jymy voitti niukasti 3-2. Kapteeni Riikka Valkonen merkkautti 14 pinnaa.

Kahden liigajoukkueen välinen harjoitusottelukin on saatu jo plakkariin. OrPo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho mittelivät neljän erän verran Orivedellä. Hämeenlinna vei kaikki erät nimiinsä.

OrPon serbivahvistus Isidora Ubavic ei ollut vielä vahvuudessa, mutta Hämeenlinnan puolella verkkoa nähtiin uusi passari Erica Di Maulo. Hämeenlinnan yleispelaaja Emmi Riikilä nousi pisteykköseksi 23 merkinnällään.

– Kumpikaan joukkue ei ole vielä aivan lopullisessa kokoonpanossaan, koska lähinnä ulkomaiset vahvistukset puuttuivat ja muutamat pelaajat olivat sivussa toipilaina. Hyvää peliä kuitenkin erilaisilla kuusikkoversioilla molemmilta joukkueilta. Mukava nähdä myös taistelupalloja harjoitusottelussa, OrPo sometti.