Espanjan liigaan hankittiin ”teräshermoinen pallontappaja” Suomesta

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomaajoukkueen yleispelaaja Peetu Mäkinen siirtyy Espanjan liigaan.

Mäkisen uusi joukkue on Ushuaia Ibiza Voley. Viime kaudet suomalaispelaaja on pelannut Tshekin ja Puolan sarjoissa.

Lomasaari Ibizalla vaikuttaa korkeatasoinen joukkue. Viime kaudella joukkue sijoittui Espanjan liigan runkosarjassa neljänneksi ja eteni cupissa välieriin.

Mäkinen otetaan Espanjassa innostuneesti vastaan.

– Hän on teräshermoinen pallontappaja, josta tulee vahvistus hyökkäykseemme. Suomalaisella on raporttien mukaan hyökkäysulottuvuutta 350 senttimetriä. Mikä ihme Ibizalle saadaankaan, seuran verkkosivuilla ihmetellään.

Mäkisellä on ikää 25 vuotta ja pituutta kaksi metriä. Rovaniemeläistaustainen pelimies on edustanut Suomessa Rovaniemen seuroja (NaPa, PerPo) ja VaLePaa. Loistavan liigakauden 2018-2019 jälkeen hän suuntasi ulkomaille.

Maajoukkueessa Mäkinen on pelannut muun muassa Maailmanliigaa ja olympiakarsintoja, mutta varsinainen läpimurto on vielä tekemättä. Yleispelaajatontilla vallitsee tasainen kilpailu; Mäkinen taistelee vastuuroolista EM-kisoihin 2021, joiden alkulohko-ottelut Suomi pelaa Tampereella.

Lentopallon miesten EM-karsinnat (joihin Suomen ei tarvitse järjestäjämaana osallistua) pääsivät äskettäin yhdessä lohkossa käyntiin. Espanja, Latvia, Moldova ja Kypros pelaavat Kyproksella järjestettävässä turnauksessa.

Espanja on voittanut molemmat ottelunsa. Latvialla ja Moldovalla on voitto ja tappio, siinä missä Kypros on vielä nollilla. VaLePaan siirtyvä Romans Sauss on Latvian joukkueen pistepörssissä kolmantena kahden ottelun jälkeen.

Lentopallon kansainvälinen huippuliiga Volleyball Nations League (VNL) peruttiin tältä vuodelta koronaviruspandemian vuoksi. Ensi vuonna VNL alkaa jo 11. toukokuuta, jotta kärkimaille jää aikaa valmistautua olympiaturnaukseen.

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä puolustaa VNL:n mestaruutta vuodelta 2019. Ensimmäisessä osaturnauksessa Venäjä pelaa Kiinaa, Irania ja Japania vastaan. Venäjä voitti myös ensimmäisen, vuonna 2018 käydyn liigan.

Joukkueita on 16 niin miesten kuin naisten VNL:ssä. Miesten lopputurnaus käydään Italiassa ja naisten Kiinassa. Lopputurnaukset pelataan kesäkuun lopulla, joten valmistautumisaikaa olympialaisiin jää noin kuukausi.

Volleyball TV -palvelu pysyy ilmaisena vuoden loppuun asti. Kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n palvelusta löytyy muun muassa Suomen otteluita.