Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Toni Kankaanpää. Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Toni Kankaanpään ikonista uraa juhlitaan lauantaina Vantaalla.

Vantaan Korsossa järjestetään tempaus, jossa Vantaa Ducksin liigajoukkue kohtaa Kankaanpään ympärille kootun tähdistöjoukkueen.

Maajoukkueessakin esiintynyt Kankaanpää lopetti uransa viime kauteen. Suomen pääsarjassa hän edusti Korson Vetoa ja Vantaa Ducksia yli kymmenen vuoden ajan. Ulkomailla hän vaikutti vuosina 2006–2013.

Kankaanpään joukkueessa pelaavat muiden muassa Matti Oivanen, Mikko Oivanen, Arto Hanni, Kai Liukkonen ja Petteri Laurila. Korson Vedon puheenjohtaja Ari Koskenoja arvostaa Kankaanpään luonnollisesti korkealle.

– Toni on ollut vuosikaudet joukkueemme sielu, jonka ympärille joukkue on kasattu. Suuri henkinen johtaja ja ratkaisuhetkien pelaaja. Toni on osallistunut myös taustaryhmän työskentelyyn, Koskenoja kertoo seuran verkkosivuilla.

Lentopallon naisten Mestaruusliigaan valmistautuva Puijo Wolley on perunut harjoitusturnauksen, joka oli määrä pelata 12. ja 13. syyskuuta. Syynä kisan (Savon Sanomat Syysturnaus) perumiseen ovat koronavirusriskit.

Puijo Wolley on nostanut liigarinkiinsä kolme pelaajaa: 16-vuotiaan keskitorjujan Linnea Malisen, 21-vuotiaan yleispelaajan Henna-Riikka Minkkisen ja 26-vuotiaan yleispelaajan Heidi Hännisen. Kolmikko pelaa Puijon 2-sarjajoukkueessa, mutta voi tarvittaessa tulla liigaotteluihin mukaan.

Alkavalla kaudella lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaa bonuksena virolainen joukkue Taltech / Tradehouse. Toistaiseksi on epäselvää, montako ottelua ja milloin virolaisryhmä Suomen pääsarjalaisia vastaan pelaa.

Mestaruusliigan kärkipäähän kuuluva Hämeenlinnan Lentopallokerho oli tiettävästi ainoa seura, joka vastusti Taltech / Tradehousen tulemista liigaan.

– Tätä asiaa ei olla aivan varmaan mietitty loppuun saakka. Käytännössä suomalaiset liigajoukkueet laitetaan tukemaan toisen maan maajoukkuetta vastikkeettomasti, Hämeenlinna jyrähti somessa.

– Suomen maajoukkueen auttamisen ymmärrämme muun muassa siten, että annetaan 2-3 viikkoa taukoa kesken kauden tammikuussa. Pelataan kolminkertainen sarja maaottelutaukoineen, siinäkin on haastetta ihan riittävästi. Hämeenlinna vastusti tätä, mutta jäi yksin ja kaikki muut joukkueet olivat tämän kannalla, seura selventää.

Lentopallon Mestaruusliigan 2020-2021 varsinainen avauspäivä on 1. lokakuuta.