Sairastumiset Tuomas Sammelvuon joukkueessa keskeyttivät cupin Venäjällä

Kuva: FIVB

Venäjän lentopallocupin toinen vaihe on siirretty Pietarin Zenitissä todettujen sairastumisien vuoksi.

Zenitiä valmentaa Tuomas Sammelvuo. Cupin ensimmäisen vaiheen lohkossa Moskovassa Zenit ehti pelata kaksi ottelua viime viikolla. Se hävisi molemmat. Otteluissa muutamien tähtipelaajien puuttuminen herätti huomiota.

Useat pelaajat olivat tulleet alkuviikon mittaan huonovointisiksi. Ennen otteluita kaikki joukkueen jäsenet oli testattu koronaviruksen varalta. Positiivisia tuloksia ei ilmennyt. Turnauksen jäätyä kesken Zenitin joukkue palasi Pietariin ja aloitti karanteenin.

Zenit tiedotti, että joukkueelle ja sen henkilöstölle tehtiin uudet koronavirustestit. Testituloksista seura ei kertonut. Toisen vaiheen ottelut oli määrä pelata nimenomaan Pietarissa. Venäjän lentopalloliitto vahvisti lauantaina, että Pietarin-ottelut on peruttu; sen sijaan cup jatkuu turnauksella Novosibirskissa.

Vaikka Venäjän lentopallocupin ensimmäinen vaihe jäi hieman vajaaksi, antoivat alkulohko-ottelut osviittaa voimasuhteista. Kuzbass Kemerovo (Sammelvuon ja Lauri Kermisen entinen seura) ja Moskovan Dynamo (Kermisen uusi seura) voittivat kaikki neljä otteluaan. Kazanin Zenit puolestaan vei voiton kaikissa kolmessa kamppailussaan.

Sammelvuo valmentaa Pietarin Zenitiä toista kauttaan. Hän toimii myös Venäjän maajoukkueen päävalmentajana.

Venäjän lentopalloliigan on tarkoitus käynnistyä 26. syyskuuta.

Useissa Euroopan maissa lentopalloliigat alkavat hiljalleen. Pelit ovat käynnissä esimerkiksi Puolassa ja Turkissa. Otteluita käydään ilman yleisöä tai rajallisesti katsojia sisään päästäen.

Suomen Mestaruusliigan varsinainen alkamispäivä on 1. lokakuuta. Tällä tietoa otteluihin pääsee yleisöä, mutta koronavirukseen liittyviä rajoituksia ja ohjeita on noudatettava tarkasti. Suomessa koronavirustilanne on vaikeutunut viime viikkoina tuntuvasti, joskin kansainvälisessä vertailussa näkymät ovat kohtuulliset.

Jokaisen on tehtävä osuutensa viruksen leviämisen estämisessä – hyviä ohjeita löytyy THL:n verkkosivuilta.

Uutista päivitetty 15.9. klo 9.55: cupin toinen vaihe pelataan Novosibirskissa.