Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: FIVB

Suomen lentopallomaajoukkueen yleispelaaja Elviss Krastins edustaa toistaiseksi Raision Loimua.

Krastins on viimeksi pelannut Mestaruusliigaa vuonna 2016. Silloin hän esiintyi VaLePan väreissä. Viime kaudet ovat kuluneet ammattilaisena Belgiassa, Puolassa, Turkissa ja Ranskassa. Loimun kanssa hän teki nyt ottelukohtaisen sopimuksen.

Kaudeksi 2020-2021 Krastins tarkastelee edelleen kansainvälisiä vaihtoehtoja. Loimun valmentaja Per-Erik Dalqvist huomauttaa, että pelaaja saattaa silti jäädä Raisioon.

– Elviss on erinomainen esikuva ja johtohahmo meidän nuoreen joukkueeseemme, mutta tilanteet voivat muuttua nopeastikin. Mahdollista toki on sekin, että hän on koko kauden meidän mukanamme, Dalqvist sanoi Loimun tiedotteessa.

Latvialaissukuinen Krastins, 26, kuuluu Suomen johtaviin yleispelaajiin. Hän on pelannut sinivalkoisissa niin MM- kuin EM-kisoissa. Elviss on vahva kandidaatti Suomen EM-kisajoukkueeseen – Lentisäijät pelaavat ensi syksynä alkulohko-ottelunsa Tampereella.

Ugis Krastins, Elviksen isä, saavutti Suomen mestaruuden sekä pelaajana että valmentajana. Nykyisin hän luotsaa Ukrainan maajoukkuetta.

Raision Loimun tämän hetken vahvuudesta puuttuvat libero Ryan Manoogian sekä argentiinalaiset hankinnat: yleispelaaja Ignacio Luengas ja keskitorjuja Facundo Imhoff.

Savo Volley: Savoon on perustettu yhtiö, Ilo Kasvaa Savossa Oy, jonka tarkoitus on turvata savolaisen lentopalloilun tulevaisuus pitkällä tähtäimellä. Perustajiin kuuluvat tähtipelaajat Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu ja Antti Siltala sekä osakkaisiin Eemi Tervaportti ja Lauri Kerminen. Yhtiön toiminta ei rajoitu pelkkään lentopalloiluun.

LP Viesti: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti on valinnut kapteenikseen yleispelaaja Noora Kososen. Kosonen palaa Saloon kahden ulkomaanvuoden jälkeen. Kapteeniston täydentävät Anna Czakan sekä tuore alankomaalaisvahvistus Anniek Siebring.

LiigaPloki: Joukkue kärsii pelaajavajeesta. Näin ollen harjoitusottelu LiigaPloki – Puijo Wolley on peruttu. Ottelu piti pelata tulevana lauantaina.