Lentopallon harjoitusotteluissa hurmaa ja hakkuritulta – tuloksia

Emmi Riikilä kuuluu Hämeenlinnan luottopelaajiin. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigaan valmistautuva Hämeenlinnan Lentopallokerho on saanut kokoonpanonsa täyteen ulkomaalaispelaajia myöten.

Kerhosta odotetaan jälleen kärkipään joukkuetta lentopalloliigaan. Tiistainen näyttö oli vahva: Hämeenlinna kohtasi LP-Vampulan harjoitusottelussa ja voitti kaikki neljä pelattua erää.

Avauskokoonpanossa Hämeenlinnalla pelasivat Jenna Ylivainio, Emmi Riikilä, Bettina Yli-Sissala, Daniela Öhman, Netta Hyttinen ja Yasmine Madsen. Puolustuksen spesialistina hääri Brianna Doehrmann, josta saattaa tulla alkavan kauden liberoilmiö.

– Doehrmann pelasi koko ottelun ja hurmasi myös samalla vähälukuisen yleisön, Hämeenlinna kehaisee raportissaan.

Myös yleispelaaja Alyse Wallace oli nyt vahvuudessa. Hän osallistui vasta alkulämmittelyyn. Debyytti voi toteutua jo torstaina, kun Hämeenlinna pelaa LP Viestiä vastaan.

Loppuviikolla on luvassa paljon naisten liigajoukkueiden harjoitusotteluita. Kangasalla pelataan turnauskin: mukana ovat LP Kangasala, Nurmon Jymy, OrPo ja Kuortane.

Miesten liigajoukkueista olivat tiistaina tulessa Perungan Pojat ja Lentopalloseura Etta. Rovaniemeläinen PerPo (Team Lakkapää) kaatoi kotonaan oululaisjoukkueen kaikissa neljässä erässä.

Hakkuri Eetu Häyrinen menee kohti vahvaa kautta. Hän tehtaili PerPolle kolmessa erässä erinomaiset 28 pistettä, ja oma peli jäi peräti 23 pinnaa plussalle.

– Äijät oli(vat) eilen liekeissä kaatamalla Ettan opistolla selkein numeroin! Todella lupaavia otteita kauden alla, PerPo hehkutti somessa.

Hyville otteille on tilausta, sillä kaudella 2019-2020 Team Lakkapää joutui Mestaruusliigan heittopussiksi. Uutta ryhtiä tuo myös ansioitunut valmentaja Jukka Tuovinen. Tuovinen, kuten Häyrinenkin, vaikutti edelliset kaudet Savo Volleyssa.

Torstaina Etta ja PerPo pelaavat Oulussa. Loppuviikon harjoitusotteluita ovat myös Karelian Hurmos – Savo Volley, Akaa-Volley – VaLePa, Raision Loimu – Hurrikaani-Loimaa ja Savo Volley – Kokkolan Tiikerit.

Lentopallon Mestaruusliigan 2020-2021 varsinainen alkamispäivä on 1. lokakuuta.