Saana Lindgren: nuori lentopalloilija niin kovassa tikissä, ettei runkosarjavoittajakaan saanut mitään otetta

Nuori hakkuri Saana Lindgren esiintyi jälleen upeasti tiistaina. Lindgren teki 34 pistettä lentopallon Mestaruusliigan ottelussa, mutta hänen edustamansa Woman Volley kaatui kotisalissaan Rovaniemellä Pölkky Kuusamolle.

Kuusamo voitti ottelun erin 3-1. Kahden erän jälkeen tilanne oli jännittävästi 1-1. Kaksi viimeistä settiä Pölkky hoiteli pistein 25-23 ja 29-27.

Lindgren, 20, keräsi kehut niin omilta kuin vierailta.

– Saanan pelaaminen on tosi hyvällä tasolla. Vielä tarvitaan muiltakin hyökkääjiltä vähän lisäbuustia, WoVon passari Iida Paananen arvioi lehdistötilaisuudessa.

Pölkyn päävalmentajaksi palannut Tuomas Alatalo antoi rehdit kehut WoVo-hakkurille.

– Saana jatkoi upeita esityksiään. Ihan sama, hypättiinkö torjuntaan yhdellä, kahdella vai kolmella, ei saatu häneen mitään otetta, Alatalo sanoi.

Lindgren pelaa WoVossa toista kauttaan. Loimaan Jankon kasvatti edusti ensimmäiset liigakautensa LP Viestiä, mutta rooli siellä jäi pieneksi. Nyt 188-senttinen hakkuri on tehnyt uudella kaudella kahteen otteluun mojovat 72 pistettä.

Saana Lindgren pelaa tänään 100:nnen liigaottelunsa Mestaruusliigan ottelussa WoVo Rovaniemi – Pölkky Kuusamo!Onnea Saana!❤️#wovorovaniemi #mestaruusliiga

Posted by Woman Volley on Tuesday, October 6, 2020

Woman Volleylla on liigakaudelta kasassa voitto ja tappio. Joukkueella oli aidot voiton mahdollisuudet Pölkkyä vastaan; Iida Paananen toikin pettymyksensä esiin suoraan.

– Lievästi sanottuna ketuttaa, kun paskottiin housuun erien lopuissa. Sen verran parempi ja rohkeampi vastustaja kuitenkin oli, Paananen täräytti.

– Oma peli on vielä aika heikkoa. Ei vielä olla sillä tasolla, jolla pitäisi. Kunhan keväällä ollaan.

Pölkky Kuusamo, hallitseva runkosarjavoittaja, on voittanut kaikki kolme otteluaan ja koonnut täydet yhdeksän sarjapistettä.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona. Katseet kääntyvät erityisesti Saloon: siellä kohtaavat LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. Kumpaakin joukkuetta povataan liigan kärkeen. Avaukset eivät vakuuttaneet: Viesti hävisi Pölkylle ja Hämeenlinna OrPolle.

Keskiviikon muut ottelut ovat Puijo Wolley – LiigaPloki ja OrPo – LP-Vampula. Miesten liiga jatkuu vasta lauantaina.