Viisi syytä, miksi LP Viesti on jälleen huippuehdokas lentopallon Suomen mestariksi

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa salolainen LP Viesti avasi kautensa heikosti, mutta jo toisella ottelukierroksella se antoi tuntuvan julkilausuman uudesta nousustaan.

Avausottelussaan Viesti hävisi nollille Kuusamossa. Keskiviikkona joukkue otti selkeän edistysaskeleen ja kaatoi kotisalissaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon suoraan erin 3-0.

LP Viestillä on alla historiansa huonoin liigakausi, joten nyt ilmassa on runsaasti revanssihenkeä. Ensimmäisen kierroksen onnahtelusta huolimatta on selvää jo nyt, että salolaisjoukkue taistelee keväällä lentopallon Suomen mestaruudesta.

Seuraavassa viisi syytä, miksi näin on.

Liigan paras passari: Viktoriia Tuchashvili (”suomalaisittain” Viktoria Tutshashvili) on aina vaan passarien eliittiä lentopallon Mestaruusliigassa. Hän taikoo vaikeasta paikasta huippupassin paremmin kuin kukaan muu liigassa. Hyökkäyspelin johtamisen oheen Tutshashvili lataa vaikeita aloitussyöttöjä (yksi harvoista, joka syöttää jalat maassa) ja tekee arvokkaita kenttäpuolustussuorituksia.

Nuorin kaarti: Hämeenlinna-ottelussa nähtiin, etteivät nuorimmatkaan pelaajat pelkää vastuuta. Passari Saana Virtanen ja yleispelaaja Linnea Kuusela tekivät lyhyitä mutta merkittäviä visiittejä kentälle. Myös Arita Ternavasta kuullaan vielä.

Vahvistuksia tulossa: Pitkä kausi vaatii kunnollisen pelaajaringin, ja sellainen on Saloon kehittymässä. Jos alankomaalainen Anniek Siebring jatkaa keskiviikkona nähdyn kaltaisia otteita, hän on selkeä vahvistus. Tuloillaan ovat vielä Beth Vinnell ja Caroline Pearson.

Keskitorjujat: Lentopallon Mestaruusliigassa ovet käyvät tiuhaan, mutta LP Viesti on pystynyt saamaan kokoonpanoon hieman jatkuvuutta. Tutshashvilillä on hyvä yhteys Anna Czakaniin ja Nea Haataiseen. Tiukoissa tilanteissa harvalla liigajoukkueella on niin hyvä kantti keskihyökkäyksen käyttämiseen kuin Viestillä. Czakan omaa saumat nousta yhdeksi liigan arvokkaimmista pelaajista, mikä tekisi hyvää myös hänen maajoukkueuralleen.

Mestarien liiga: LP Viesti lähtee Mestarien liigaan jo kolmannen kerran (nimellä LP Salo). Varsinkin toisella ”tsämppärikaudella” tuli kovaa kyytiä, mutta jos vähänkin positiivista saadaan irti, rajut kansainväliset kamppailut nostavat itseluottamusta ja kovuutta.

Keskiviikkona lentopallon naisten Mestaruusliigassa voitot ottivat myös OrPo ja LiigaPloki. OrPo voitti kotonaan LP-Vampulan erin 3-0. Puijo Wolley puolestaan taipui kotonaan LiigaPlokille 1-3.

Naisten liiga jatkuu torstaina ottelulla LP Kangasala – Nurmon Jymy. Miesten liigan seuraavat kamppailut käydään vasta lauantaina.