Lentopallovalmentaja Joel Banks joutui yllättävään ahdinkoon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallovalmentaja Joel Banksin belgialaisjoukkue Maaseik joutui koville Mestarien liigan karsinnoissa.

Keskiviikkona Maaseik (VC Greenyard Maaseik) hävisi yllättäen valkovenäläiselle Shahter Soligorskille. Sveitsissä pelattavassa ensimmäisen vaiheen karsintaturnauksessa Shahter nousi 1-2-tilanteesta 3-2-voittoon.

Viidennen ja ratkaisseen erän Shahter vei hyväkseen pistein 16-14. Varsinkin Andrei Radziukin iskut (23 hyökkäyspistettä) olivat Maaseikille pahoja puolustaa.

Kolmen joukkueen vahvuinen lohko meni äärimmäisen tasaiseksi, sillä Shahterilla oli alla 2-3-tappio isäntäjoukkue Amriswilille. Banksin, joka valmentaa myös Suomen miesten maajoukkuetta, joukkueella on vielä ohjat käsissään: jos se torstaina voittaa Amriswilin 3-0 tai 3-1, jatkopaikka on varma.

Euromenestys on Maaseikille tärkeää. Joukkue on mukana Mestarien liigassa (vähintään karsintavaiheessa) peräti 20:nnen kerran perättäin.

– Seuramme on tunnettu ympäri Euroopan, ja Mestarien liigassakin putkea on kaksi vuosikymmentä. Se kertoo paljon seuran tasosta kansainvälisillä kentillä. Täytyy valmistautua hyvin, koska vain lohkovoittaja jatkaa, Banks kommentoi.

Jos Maaseik etenee toiseen karsintavaiheeseen, menee se samaan lohkoon Moskovan Dynamon kanssa. Dynamoa edustaa Suomen maajoukkuelibero Lauri Kerminen.

Päivitys klo 22.00: Maaseik hävisi torstaisen ottelun ja putosi Mestarien liigan karsinnoista.

Banksia Suomen maajoukkueen ruorissa edelsi Tuomas Sammelvuo, joka valmentaa nykyisin Venäjää sekä Pietarin Zenitin seurajoukkuetta. Keskiviikkona Zenit nujersi Venäjän Superliigassa Dinamo-LO:n vieraissa erin 3-1.

– Leningradin derby on aina kova ottelu. Emme ole vielä parhaassa vireessämme, mutta voitto tuli. Aleksander Djatshkov pelasi hyvin ja auttoi meitä voittoon. Hienoa, että meillä on nuoria lupauksiakin joukkueessa, Sammelvuo sanoi.

Zenitillä on Venäjän lentopalloliigasta nyt kaksi voittoa ja yksi tappio. Kazanin Zenit jyrää kärjessä kolmella voitolla.

Lentopallon naisten Mestarien liigan karsinnoista varsinaiseen liigaan etenee kolme joukkuetta. Italialainen Scandicci oli ensimmäinen karsintojen läpäisijä voitettuaan Himik Jushnin. Kumpikin ottelu päättyi erin 3-0.

Saksalaisen Stuttgartin – jota edustaa Suomen maajoukkuelibero Roosa Koskelo – pitäisi pelata ratkaisevassa karsintavaiheessa Moskovan Dynamoa vastaan. Stuttgart ei ole halukas matkustamaan Moskovaan, koska matkaa seuraisi karanteeni kotimaassa. Ottelulle on ehdotettu puolueetonta kenttääkin. Kamppailu on silti edelleen aikatauluttamatta.

Calcit Kamnik ja LKS Lodz ratkaisevat kolmannen paikan kohtalon.