Suomen joukkueet jättävät lentopallon Euroopan kentät – kaksi liigajoukkuetta karanteeniin

Lentopallon hallitsevan Suomen mestarin VaLePan ottelut Euroopan kentillä ovat ohi tältä kaudelta.

VaLePalla (eurokentillä Ford Levoranta Sastamala) oli paikka kakkostasolle CEV Cupiin, muta seura päätti vetäytyä kilpailusta. CEV Cupiin VaLePa päätyi pudottuaan Mestarien liigan karsinnoista.

Ensimmäisen vaiheen lohkossa VaLePa voitti OK Ribola Kastelan selvästi 3-0, mutta kotijoukkue C.S.M. Arcada Galati vei voiton äärimmäisen tiukassa ratkaisuottelussa erin 3-2.

Romanian-matkan jälkeen VaLePan joukkueessa havaittiin kaksi koronavirustartuntaa. VaLePan liiga-avausottelu lykättiin lokakuun 10:nneltä päivältä.

Tiukan harkinnan jälkeen VaLePan seurajohto päätti, ettei joukkue lähde pelaamaan CEV Cupia. Vastaan olisi tullut alankomaalainen Amysoft Lycurgus Groningen. Haastavasta, maailmanlaajuisesta koronavirustilanteesta johtuen Euroopan lentopalloliitto CEV ei määrää tällä kaudella sanktioita sarjasta luopumisesta.

VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie korostaa euro-otteluiden tärkeyttä, mutta asettaa terveysasiat edelle.

– Osallistuimme Mestarien liigaan, koska se on lentopallossa korkein eurooppalainen sarja. Suomalainen lentopallo tarvitsee kovia kansainvälisiä pelejä lajin kehittämiseksi. Harmillisesti putosimme niukasti jatkosta, Talvitie sanoo VaLePan tiedotteessa.

– Koronavirustartunnat ovat Euroopassa lisääntyneet, ja olemme päättäneet keskittyä jatkossa Mestaruusliigaan. Nyt on tärkeätä, että kotimainen sarja pystytään saattamaan kunnialla päätökseen. VaLePa, kuten kaikki Mestaruusliigan seurat, on valmis tekemään parhaansa, jotta koronavirus saadaan pidettyä aisoissa mahdollisimman hyvin.

Jos lisää takaiskuja ei tule, VaLePa avaa liigakautensa lauantaina 17. lokakuuta Karelian Hurmoksen vieraana.

Eurokentiltä vetäytyvät myös naisten joukkueet LP Viesti (Mestarien liiga), LP-Vampula ja Pölkky Kuusamo (CEV Cup).

Vastoinkäymisiä on ilmaantunut koronaviruksen vuoksi ympäri lentopallomaailman. Perumiset, lykkäämiset ja vetäytymiset ovat jokapäiväisiä.

Mestaruusliigassa Raision Loimun ja Lakkapaa.comin joukkueet ovat joutuneet 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin koronavirusaltistumisen vuoksi. Ainakin viisi ottelua joudutaan lykkäämään. Hurrikaani-Loimaa alkaa puolestaan edellyttää kasvomaskin käyttöä kotiotteluidensa kaikilta katsojilta.

Äskettäisten nuorten EM-kisojen jälkeen ilmeni useita tartuntoja kahdessa maajoukkueessa.