Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Hyvistä vahvistuksista (kuvassa Erica Di Maulo ja Brianna Doehrmann) huolimatta Hämeenlinna on vaikeuksissa.

Koronaviruspandemia kiristää otettaan kaikkialla Suomessa, mutta lentopallon Mestaruusliiga etenee – toki kiristetyin varotoimin.

Seuraavassa viisi kiintoisaa ilmiötä Mestaruusliigan toisesta viikonlopusta.

5. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kolme ottelua, kolme tappiota, vain kaksi erävoittoa. Kerho on joukkueena täysin keskeneräinen, joutuihan se aivan sarjan alla muutosten kouriin. Venessa Loukonen loukkaantui, ja Alyse Wallace-Ford narahti lääkärintarkastukseen. Valmentaja Matteo Pentassuglia myönsi, että joukkueen identiteetti on täysin kadoksissa. Pikavahvistukset Olena Leonenko ja Julia Miniuk ovat laadukkaita, joten Kerho tulee vielä.

4. Akaa-Volley: Akaan lentopalloylpeys antoi kovan näytön lauantaina voittamalla runkosarjavoittaja Hurrikaani-Loimaan vieraissa erin 3-1. Akaalla on kaudelta kaksi voittoa ja täydet kuusi sarjapistettä. ”Joukkueiden välinen ero syntyi puolustuspelaamisessa ja jatkopallojen päättämisessä”, Akaan valmentaja Oliver Lüütsepp näki. ”Joukkueessa on nyt hyvä henki päällä. Energiatasot riittävät voittoihin. Tätä kelpaa valmentajan seurata.”

3. Karelian Hurmos: Kauden ensimmäiset ottelut ovat olleet niin hankalia kuin uumoiltiinkin. Kahden ensimmäisen otatuksen jälkeen Hurmos on erävoitoitta – vastassa olivat toki korkeatasoiset Savo Volley ja Akaa-Volley. Joensuussa aloitettiin tuuletus nopeasti: australialainen Apech Pac ei täyttänyt odotuksia ja joutui vaihtamaan maisemaa.

2. LP Kangasala: Joukkue lähti kauteen rankingykkösenä, ja hyvää jälkeä on syntynyt heti kättelyssä. LP Kangasala on voittanut kaikki kolme otteluaan, jokaisen erin 3-0. Merkittävä tasonmittaus on edessä lauantaina: Kangasala pelaa vieraissa runkosarjavoittaja Pölkky Kuusamoa vastaan.

1. Koronavirus: Valitettavasti, mutta odotetusti, koronavirusongelmista on tullut lentopallon alkukauden ykköspuheenaihe. Raision Loimu ja Lakkapaa.com joutuivat jo kahden viikon karanteeniin altistumisen vuoksi. Riskejä välttääkseen suomalaiset joukkueet vetäytyvät joukolla eurooppalaisista seurajoukkuekilpailuista.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kolmella naisten ottelulla. Miesten liigan seuraava ottelu pelataan vasta lauantaina.