Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Yhdysvaltalainen Deyshia Lofton on LP-Vampulan uusi vahvistus lentopallon Mestaruusliigassa.

Vampula tiedottaa, että Lofton on jo saapunut Huittisiin. Lofton, joka täytti juuri 22 vuotta, pelasi täyden eli neljän vuoden mittaisen yliopistouran Indianan yliopiston joukkueessa Hoosiersissä.

Lofton on rooliltaan keskitorjuja, mutta on pelannut myös yleispelaajana.

Äskettäin LP-Vampula kiinnitti Taylor Miltonin. Seuran manageri Timo Talvitie sanoo, että kansainvälisissä hankinnoissa on käytetty erityistä harkintaa.

– Koronavirustilanteen myötä varovaisuus pelaajamarkkinoilla on valmiuttamme myöhästyttänyt, Talvitie kommentoi.

Kolmesta ensimmäisestä liigaottelusta Vampula sai kaavittua vain yhden erävoiton. Puijo Wolleyn ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon tapaan se avasi kautensa kolmella tappiolla.

– Pelimme ei ole vielä lähellekään valmis, johtuen osittain päävalmentajan (Darko Dobreskov) saamisesta Suomeen vasta lähes puolitoista kuukautta suunniteltua myöhemmin. Deyshia on yksi lisä tavoitteessamme kiriä hukattua aikaa takaisin ja päästä tasolle, jolla haluamme olla. Toivottavasti saamme hänet mahdollisimman pian mukaan tositoimiin, Talvitie ilmaisee.

Indiana University Hoosiers tunnetaan paremmin koripallo-ohjelmastaan. Se ei kuulu huippujoukkueisiin lentopallossa; Deyshia Lofton, jolla on 187 senttimetriä mittaa, lukeutuu toisaalta joukkueen historian parhaisiin pelaajiin. Neljän vuoden aikana hänen tappoprosenttinsa hyökkäyksissä oli 30. Parempaan on Hoosiersin historiassa yltänyt vain yksi pelaaja.

LP Kangasala: Kehityspelaaja Venla Raittinen on edustuskelpoinen Kangasalan liigajoukkueessa sekä Rantaperkiön Iskun 1-sarjajoukkueessa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Karelian Hurmos ja australialainen pelaaja Apech Pac lähtivät eri teille. Hurmos kertoi (sittemmin poistetussa uutisessaan), että sopimus oli purettu ”yhteisymmärryksessä”.

Pac on nuori pelaaja, jonka taso ei ilmeisestikään riittänyt Suomen liigaan. Hurmoksen urheilutoimenjohtaja Marko Räsänen sanoi Karjalaisessa, että Pacin kohdalla ”todellisuus jäi kauaksi meille annetuista lupauksista”.

Mestaruusliigassa Pac ehti pelata vain yhden erän.

Kokkolan Tiikerit: Yleispelaaja Arttu Tupeli, 19, voi sopimuspykälien nojalla pelata 1-sarjaa Nurmon Jymyssä ja A-nuorten otteluita Alahärmän Kisassa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kolmella naisten ottelulla. Miesten liigan seuraava ottelu pelataan vasta lauantaina.