Vastustaja vaati luovutusvoittoa, mutta Eemi Tervaportin matka kohti lentopallon Mestarien liigaa jatkuu

Kuva: CEV.eu

Koronavirustapaukset hidastavat lentopalloilija Eemi Tervaportin matkaa kohti Mestarien liigaa.

Passari Tervaportin edustama puolalaisseura Jastrzebski Wegiel vahvisti viime lauantaina, että joukkueessa oli havaittu koronavirustartunta. Joukkue meni heti karanteeniin, ja sen liigaottelu lykättiin.

Mestarien liigan toisessa karsintavaiheessa Jastrzebskin oli määrä pelata tällä viikolla. Vastustajat lohkossa ovat romanialainen C.S.M. Arcada Galati ja unkarilainen Fino Kaposvar VC.

Uudistetun mallin mukaan lohko pelataan yksinkertaisena sarjana Galatin kotikentällä kahden viikon kuluttua. Jastrzebski pelaa Kaposvaria vastaan 28. lokakuuta, ja Galatin se kohtaa seuraavana päivänä.

Alun perin lohko oli määrä käydä kaksinkertaisena sarjana (ensimmäinen kierros piti pelata Jastrzebskin kotikentällä), eikä muutos aivan mutkitta syntynyt. Jastrzebski kertoi tiedotteessaan, että Galati yritti saada luovutusvoitot ensimmäisen kierroksen lohkosta – myös Kaposvarin joukkueessa oli koronavirusta, joten unkarilaiset eivät olisi voineet pelata tällä viikolla.

– Romanialaisseura ei hyväksynyt perusteluitamme ja vaati luovutusvoittoja. Onneksi seura ei saanut protestiaan läpi. Euroopan lentopalloliitto CEV päätti, että lohko pelataan yksinkertaisena sarjana, Jastrzebski ilmoitti.

Toisen vaiheen kahdesta lohkosta vain lohkovoittajat etenevät varsinaiseen Mestarien liigaan. Toisessa lohkossa kisaavat Trentino, Amriswil sekä Moskovan Dynamo, Suomen maajoukkuelibero Lauri Kermisen joukkue.

Lentopallon naisten Mestarien liigaan on ainakin kolme paikkaa avoinna. Karsinnoista on kolmen joukkueen määrä edetä alkulohkoihin. Lisäksi Suomen edustaja LP Salo (kotimaassa LP Viesti) on päättänyt jättää lohkopaikkansa käyttämättä.

Roosa Koskelon edustama Stuttgart ja Moskovan Dynamo ovat päässeet vihdoin sopuun välisensä karsintaottelun järjestelyistä. Dynamon kotiottelu pelataan puolueettomalla kentällä Sveitsissä torstaina 22. lokakuuta.

Kiista syntyi, kun Stuttgart ilmoitti, ettei se matkusta Moskovaan. Venäjällä on kahden viime viikon aikana todettu yli 150 000 koronavirustartuntaa.

Italialainen Scandicci on jo läpäissyt karsinnat. Kolmas karsinnoista varsinaiseen Mestarien liigaan etenevä joukkue selviää ottelussa LKS Lodz – Calcit Volley Kamnik.