Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu on karanteenissa koronavirusaltistumisen vuoksi, mutta saa seura hyviäkin uutisia.

Torstain vastaisena yönä Loimun argentiinalaiset vahvistukset Facundo Imhoff ja Ignacio Luengas laskeutuivat vihdoin Helsinki-Vantaan lentokentälle.

– Saatiin odotettu kaksikko Suomeen. Herrat jatkoivat lentokentältä suoraan viranomaisohjeiden mukaan kämpilleen noudattamaan karanteeniohjeita, Loimu kertoi somessa.

Karanteenin vuoksi Loimu on ehtinyt pelata vasta kaksi liigaottelua. Se hävisi vieraissa Lentopalloseura Ettalle 0-3 ja Lakkapaa.comille 1-3. Jälkimmäisen seurauksena sekä Lakkapaa.com että Loimu joutuivat karanteeniin.

Raisiossa on määrä pelata kotiavaus torstaina 22. lokakuuta. Vierasjoukkueeksi saapuu Akaa-Volley. Lakkapaa.comin kauden on tarkoitus jatkua päivää aikaisemmin kotiottelulla Karelian Hurmosta vastaan.

VaLePa: Hallitseva Suomen mestari vapautuu karanteenista hiljalleen. Äskettäisen Romanian-matkan jälkeen joukkueessa todettiin koronavirustartuntoja. VaLePa palasi joukkueharjoituksiin maanantaina, ja lauantain ohjelmassa olisi vieraskamppailu Hurmosta vastaan. Sastamalalaisilla on vielä liigakausi avaamatta.

Euroopan kentät VaLePa jättää tältä kaudelta väliin usean muun suomalaisjoukkueen tavoin.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Kerhon kausi on saanut erittäin mollivoittoisen alun. Joukkue on hävinnyt kaikki neljä otteluaan ja saanut vain yhden sarjapisteen (2-3-tuloksesta OrPoa vastaan). Keskiviikkona Hämeenlinna hävisi kotonaan LP Viestille erin 1-3.

Päävalmentaja Matteo Pentassuglia on kuitenkin toiveikas.

– Olemme ottaneet monta askelta eteenpäin edellisistä otteluista. Näin kentällä monta hyvää asiaa, mutta on silti monta asiaa, joissa tarvitaan töitä, Pentassuglia sanoi Viesti-ottelun jälkeen.

– Tärkeintä oli kuitenkin, että pidimme ottelun vakaana, nimenomaan henkisesti. Olen varma, että jos teemme edelleen töitä niin kuin tähän asti, pystymme parantamaan. Meillä on vielä monta näyttöpaikkaa.

Naisten Mestaruusliigaa johtaa Pölkky Kuusamo, joka on voittanut viidestä ottelustaan neljä. Torstaina Pölkyn vastustaja Kuusamossa on LP-Vampula, joka on Hämeenlinnan tapaan avannut neljällä tappiolla.

Roosa Koskelo: Saksalaisen Stuttgartin ja Suomen maajoukkueen tähtilibero on joutunut joukkueensa kanssa karanteeniin, koska joukkueen lähipiirissä on havaittu useita koronavirustartuntoja. Seuraava liigaottelu on lykätty.

Ensi viikolla Stuttgartin on määrä pelata Mestarien liigan karsintaottelu Moskovan Dynamoa vastaan puolueettomalla kentällä Sveitsissä.