Kuusamossa ehdittiin viiteen voittoon, mutta syksyn ykkösottelu takaa kovemman haasteen jo lauantaina

Pölkyn Jessica Kosonen syötti peräti seitsemän ässää torstaina. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo ehti ensimmäisenä viiteen otteluvoittoon.

Torstaina Pölkky voitti kotonaan LP-Vampulan suoraan erin 3-0. Kaikki erät päättyivät pistein 25-21.

Pölkyn yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi esiintyi verkolla vahvasti. Epätasaista vastaanottoaan hän kompensoi tekemällä 14 hyökkäyspinnaa ja päättämällä hyökkäyksensä 64-prosenttisesti pisteeseen.

Vaikka ottelu tuskin nousi urheilullisesti klassikkojen joukkoon, kesällä maajoukkuekuvioissakin käynyt Pyhäjärvi oli tyytyväinen.

– Itseltä kauden paras peli. Yhteispeli passareiden kanssa paranee koko ajan, pelaaja sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Hyvä peli joukkueeltakin. Pelimme käynnistyi vähän hitaasti, emmekä meinanneet saada konetta käyntiin. Olisimme voineet aloittaa aggressiivisemmin. Vampula syötti kovaa, kertasi Pyhäjärvi.

Tuomas Alatalon valmentamalta Pölkyltä löytyy kovakätisiä hyökkääjiä, osaava passari ja hyvät keskitorjujat, mutta aloitussyötön vastaanotossa riittää vielä hurjasti tekemistä. Torstainakin joukkue pääsi rakentamaan kunnon hyökkäyksiä omasta syötönnostosta aivan liian harvoin.

Lauantaina on odotettavissa suuri haaste ja syksyn ykkösottelu tähän mennessä: Pölkky, jonka saldoa rasittaa yksi tappio, saa vieraakseen LP Kangasalan. Kangasala on voittanut kaikki kolme otteluaan erin 3-0.

LP-Vampulalla oli epämieluinen kunnia avata kautensa viidellä tappiolla. Edistyksen merkkejä on kuitenkin ilmassa. Hakkurina pelaava Taylor Milton on selkeä vahvistus. Vahvaa panosta sopii odottaa myös Deyshia Loftonilta; hän on jo saapunut Suomeen ja lienee pian tositoimissa.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga jatkuu perjantaina ottelulla Puijo Wolley – Hämeenlinnan Lentopallokerho. Hämeenlinna on hävinnyt kaikki neljä otteluaan. Puijolla on yksi voitto ja kolme tappiota.

Hurrikaani-Loimaa: Tapio Toiviainen on valittu joukkueen kapteeniksi. Hän toimi kipparina viime kaudellakin. Varakapteenien tehtäviä hoitavat Niklas Seppänen ja Karri Kutinlahti.

Eurocupit: Lentopallon naisten Mestarien liigassa puolalainen LKS Lodz pääsi liigan varsinaiseen vaiheeseen eli alkulohkoihin. Ratkaisseessa karsintavaiheessa LKS kaatoi Calcit Volley Kamnikin kaksiosaisessa ottelussa tuloksin 3-0 ja 3-1.

Alkulohkossa LKS Lodzin vastustajat ovat VakifBank Istanbul, Asptt Mulhouse VB ja Maritza Plovdiv.

LP Salolla (kotimaan kentillä LP Viesti) olisi ollut paikka Mestarien liigaan, mutta koronavirusriskien vuoksi seura päätti jättää sen käyttämättä.

Eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kolmostasolla Challenge Cupissa turkkilainen Halkbank Ankara eteni torstaina jatkoon. Halkbank, joka pelasi VaLePan kanssa samassa miesten Mestarien liigan lohkossa kolme vuotta sitten, pudotti itävaltalaisen UVC Grazin voitettuaan molemmat ottelut erin 3-0.