Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

VaLePan Romans Sauss. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa on kolmas viikonloppu takana. Miesten liigan kärjessä komeilee Savo Volley, ja Pölkky Kuusamo on piikkipaikalla naisten pääsarjassa.

Seuraavassa viisi nostoa viikonlopun lentopalloannista.

5. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Neljän tappion jälkeen tuli vihdoin helpottava avausvoitto. Hämeenlinna kukisti vieraissa Puijo Wolleyn erin 3-1 Olena Leonenkon ja Daniela Öhmanin tehokkaan hyökkäyspelin tahtiin. Leijumiseen ei ole aihetta eikä varaa, sillä keskiviikkona vieraaksi Hämeeseen tulee tappioton LP Kangasala.

4. VaLePa: Liigakausi pääsi lopulta käyntiin koronaviruskaranteenin päätyttyä. Karelian Hurmos kaatui 3-0, mutta töyssy tuli jo sunnuntaina Leppävirralla. Savo Volley pelasi huomattavasti tanakammin ja voitti 3-0. Yleispelaaja Romans Sauss auttoi äskettäin Latvian EM-karsintamenestykseen, ja hänen VaLePa-otteensakin näyttävät todella lupaavilta.

3. LP Viesti: Avausottelussa Kuusamossa tullut tappio nostatti kysymysmerkkejä, mutta salolaisjoukkue teki ryhtiliikkeen välittömästi. Viesti on ottanut viisi perättäistä voittoa ja 15 mahdollisesta sarjapisteestä 14. Ykköstykkinä vaikuttaa keskitorjuja Anna Czakan, joka on joukkueensa pisteykkönen. Koko liigan pistepörssissäkin hän yltää viidennelle sijalle – varsin poikkeuksellisia tilastoja keskitorjujan paikkaa pelaavalle.

2. Savo Volley ja Akaa-Volley: Liigan kärkipäähän uumoillut joukkueet ovat avanneet puhtaasti kolmella voitolla. Savo Volleylla on vieläpä täydet 9 sarjapistettä. Hakkuritähti Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu tahditti VaLePa-voiton loistoesityksellä, vaikka oma peli ”räkimistä” hänen mielestään olikin. Akaa (8 pistettä) otti sunnuntaitrillerissä 3-2-kotivoiton Vantaa Ducksista oltuaan erin 1-2 tappiolla.

1. LP Kangasala: Meno vakuuttaa lentopallon naisten Mestaruusliigan huipulla. Viiden ottelun jälkeen saldo on tahraton ja erälukemat komeat 15-1. Lauantaina Kangasala otti tärkeän 3-1-vierasvoiton Pölkky Kuusamosta odotetussa kamppailussa. Sunnuntainen 3-0-vierasvoitto Woman Volleysta tuli kevyemmin, vaikka rovaniemeläisvastus hyvin taistelikin.

Pääsarjat jatkuvat keskiviikkona otteluilla Lakkapaa.com-Hurmos ja Hämeenlinna-Kangasala.

Lentopallon Mestaruusliiga 18.10.2020

Savo-VaLePa 3-0
Akaa-Ducks 3-2
Tiikerit-Etta 3-0

Jymy-Viesti 1-3
WoVo-Kangasala 0-3