Lentopalloilija Voitto Köykkä loukkaantui

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa Akaa-Volley joutuu ehkä tulemaan toimeen ilman luottoliberoaan Voitto Köykkää.

Köykkä loukkaantui sunnuntaisessa ottelussa Akaa – Vantaa Ducks. Köykkä loukkasi ranteensa ikävän näköisesti hakiessaan palloa mainosaitojen takaa.

– Kyllä siihen melkoisesti sattuu. Pääsen lääkäriin vasta huomenna (maanantaina). Sitten tiedetään enemmän. Kyllä harmittaa, kyllä harmittaa, sanaili Köykkä jääpussi ranteessaan.

Harmitus oli pinnassa myös Akaan valmentajalla Oliver Lüütseppillä.

– Voten loukkaantuminen oli tänään meille todella ikävä sattuma. Se oli suuri tappio, jonka rinnalla sarjapisteen menettäminen ei tunnu missään, latasi Lüütsepp.

Akaa-Volleyn vastaanotto toimii niin hyvin, ettei luottoliberon loukkaantuminen juuri haitannut. Kolmannesta erästä lähtien liberon hommia hoiti Nico Nurmesniemi. Hän kesti vastustajan pommituksen kiitettävästi. Neljästäkymmenestä syötöstä noin puolet nousi hyvin passattavaksi.

Sen sijaan Akaan kenttäpuolustuksessa oli havaittavissa haparointia. Ilmeisesti joukkue on tottunut siihen, että Köykkä, joka valittiin viime kauden parhaaksi liberoksi, ehtii joka paikkaan.

Ottelussa Akaa kaatoi Vantaa Ducksin erin 3-2 oltuaan 1-2-tappiolla. ”Nitroerä” päättyi kotijoukkueen voittoon pistein 20-18. Ducksin valmentaja Juho Rajala näki ottelun olleen katsojaystävällinen.

– Jos yleisöltä kysytään, niin uskon kaikkien katsomossa olleiden viihtyneen viimeisen päälle, arvioi Rajala.

Akaa-Volley on avannut kauden kolmella voitolla. Ducksilla on puolestaan sarakkeessaan vain tappioita – sarjapisteitä löytyy kolme kappaletta 2-3-tuloksista. Vain Kokkolan Tiikereitä vastaan Ducks jäi ilman pisteitä.

Lentopallon pääsarjat jatkuvat keskiviikkona otteluilla Lakkapaa.com-Hurmos ja Hämeenlinna-Kangasala.

Lentopallon Mestaruusliiga 18.10.2020

Savo-VaLePa 3-0
Akaa-Ducks 3-2
Tiikerit-Etta 3-0

Jymy-Viesti 1-3
WoVo-Kangasala 0-3