Katsaus lentopallon 1-sarjaan

Kun lentopallon 1-sarjan kausi on edennyt kolmisen viikkoa, naisten sarjan kärjestä löytyy tappioton kolmikko. Miesten 1-sarjan keulilla porhaltaa Lempo-Volley.

Helsinki Volley, hallitseva runkosarjavoittaja, on avannut erätappioitta lentopallon naisten 1-sarjassa. Neljän ottelun jälkeen saldo on puhdas ja erälukema 12-0.

Ismo Tuomisen valmentama Helsinki Volley kaatoi viikonloppuna Töölön Kisahallissa Kuortaneen nuoret.

– Urheiluopiston nuori joukkue tuli kovalla syöttöpelillä Kisahallille ja pelasi rohkeaa peliä, mutta Helsinki Volley kesti painostuksen, kärkijoukkue kiteytti somessa.

Myös LP Viesti Akatemia (salolaisen liigaryhmän kehitysjoukkue) on aloittanut neljällä voitolla. Erätappioita on vain yksi. Viikonvaihteessa tuli 3-0-vierasvoitto JyväsLentiksestä Arita Ternavan 18 pisteen tahtiin.

Lentopallon naisten 1-sarjassa tappiottomia joukkuieta ovat myös Raision Urheilijat, joka on ehtinyt kolmeen otteluvoittoon, ja kahden voiton Vaasan Kiisto. Sarjan häntäpäässä Turun Toverit ja Pihtiputaan lukio ovat vielä ilman voittoja.

Joen Jujua edustava Nea Hämäläinen johtaa 1-sarjan pistepörssiä tehtyään keskimäärin 4,5 pinnaa erää kohden ja 67 kaikkiaan.

Lentopallon miesten 1-sarjassa Lempo Volley oli viime kaudella runkosarjan vahvin. Väkevästi on lähtenyt nytkin. Tilillä on täydet kolme voittoa ja yhdeksästä mahdollisesta sarjapisteestä kahdeksan.

Viikonloppuna Lempo sai kovan vastuksen Kuortaneella. Voitto ”Murikoista” tuli 3-2-lukemin. Kuortaneella kehittyy yksi tämän hetken nuorista jokerikorteista: Veeti Nikkinen sai kesällä kehut jopa maajoukkuevalmentaja Joel Banksilta. Myös Lempo nostaa hattua Virtain Veikkojen kasvatille.

– Nikkinen oli melko lailla kääntämätön kanto Lempon pellossa upeilla hyökkäyksillään. Kun mittaa on noin 210 senttiä, on kiva ladella nelospaikalta kovia minttuja, Lempo kuvaili raportissaan.

Nikkinen on pistepörssissä neljäntenä, vaikka on pelannut vasta kaksi ottelua. Neljä ottelua pelannut Paavo Korhonen (Rantaperkiön Isku) johtaa 61 pisteen saldolla.

Toinen miesten 1-sarjan tappioton joukkue on Kyyjärven Kyky Betset, jolla on kaksi voittoa ja viisi sarjapistettä. Ensi sunnuntaiksi on odotettavissa mielenkiintoinen otatus, sillä joukkue matkustaa sarjakärki Lempon vieraaksi.

Vaikka ajat ovat poikkeukselliset eikä Mestaruusliigasta mikään joukkue putoa kauden päätteeksi, lentopallon 1-sarjassa riittää panosta. Sarjan voittajille avautuu mahdollisuus anoa paikkaa Mestaruusliigaan.