Lentopalloseura Karelian Hurmos ei hyväksy perättömiä pelaajahuhuja

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Karelian Hurmos tähdentää toimineensa asianmukaisesti äskettäisessä pelaajakohussa.

Hurmos ja australialainen hakkuri Apech Pac purkivat välisensä sopimuksen 10. lokakuuta.

Lupaava urheilija hankittiin Hurmokseen toukokuussa. Pac siirtyi Joensuuhun pelattuaan Tanskan liigassa. Kotimaassaan hän vaikutti nuorten maajoukkueprojektissa (Centre of Excellence).

Mestaruusliigassa Pac ei kuitenkaan täyttänyt odotuksia. Kun tieto sopimuksen purkamisesta tuli ilmi, alkoivat puheet tilanteen asiattomasta hoitamisesta.

– Seura ei hyväksy asiasta liikkuvia perättömiä huhuja pelaajan heitteillejätöstä tai epäedulliseen tilanteeseen saattamisesta, Hurmos ilmaisi tiedotteessaan perjantaina.

– Pelaajalle on tarjottu vallitsevassa matkustustilanteessa majoitus odotusajaksi, ruokaetu sopimuksen edellyttämällä tavalla sekä matkustamiseen tarvittavat matkaliput turvallisen kotiinpaluun mahdollistamiseksi. Näistä pelaaja on itse kieltäytynyt managerinsa ohjeistamana.

Hurmoksen mukaan asiaa on selvitetty hyvässä hengessä. Joensuulaisen seuran toiminnan suurimpia tavoitteita on pelaajien hyvinvoinnin kehittäminen. Pacia oli kehotettu lähtönsä jälkeen ottamaan yhteyttä seuraan, mikäli hän missään tilanteessa kokee tarvitsevansa tukea tai apua.

– Karelian Hurmos pahoittelee asiasta väärinkäsitysten vuoksi noussutta kohua ja kääntää katseensa parhaillaan käynnissä olevaan kauteen, Hurmos linjaa.

Tuoreella kaudella Hurmos on hävinnyt kaikki neljä otteluaan. Joukkue jatkaa otteluitaan kotona Kokkolan Tiikereitä vastaan sunnuntaina.

Hurrikaani-Loimaa puolestaan vahvistaa organisaatiotaan. Seuran hallitukseen on tullut mukaan yrityskehittäjä, yrittäjä Ville Manner.

Mannerille lentopallomaailma on uusi, vaikka kokemusta urheilumaailmasta on useiden lajien harrastamisesta sekä melko eksoottisesta projektista, Britannian salibandyliiton perustamisesta ja johtamisesta.

– Urheilu on aina kulkenut matkassani. Olen otettu, kun Hurrikaani pyysi minua mukaan toiminnan kehittämiseen, kommentoi Manner.

Mannerilla on kokemusta kansainvälisistä muutosjohtamisen projekteista ja myynnistä. Hurrikaani uskoo hänen tuovan seuraan kehitysosaamista digitaalisuuteen, brändin rakentamiseen ja kaupallistamiseen sekä yhteistyökumppanuuksiin.

Hurrikaani-Loimaan puheenjohtaja Harri Syväsalmi iloitsee Mannerin mukaantulosta toimintaan.

– Olemme etsineet uusia kasvoja hallitukseen. Oli hienoa, että tuore loimaalainen Ville Manner suostui lähtemään yhteisiin talkoisiin mukaan. Uskon, että hänen panoksensa tuo uutta hallituksemme työskentelyyn. Ville on erittäin tervetullut lisä joukkoomme, Syväsalmi sanoo.