Lentopallon maajoukkuepelaaja Noora Kosonen loukkaantui

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa onnetar ei hymyillyt LP Viestille torstaina. Kapteeni Noora Kosonen loukkaantui, ja joukkue hävisi kotikentällään heikolla pelillä.

LiigaPloki kävi hakemassa Salosta yllättävän 3-0-voiton. Kotijoukkue Viesti ei päässyt yhdessäkään erässä 20 pisteeseen.

Ensimmäinen jobinposti tuli aivan ottelun alkuhetkillä. Kososelta vääntyi vasen nilkka vaarattomalta näyttäneessä tilanteessa. Hän sai ensiavun kentällä, ja hänet kannettiin lisähoitoon.

– Siinä oli jonkinlainen torjuntatilanne, johon Anna Czakanin kanssa oltiin menossa, mutta astuin kai hänen jalkansa päälle ja nilkka vääntyi. Nilkassa ei ole mitään rikki, jonkinlainen venähdys siihen kai tuli. Onneksi! Kosonen kertoi.

Nilkan tila todettiin sairaalassa pian sattumuksen jälkeen. Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen koki loukkaantumisen olleen kova kolaus joukkueelle.

– Nooran loukkaantumisen jälkeen johtajuus katosi kentältä, meillä ei ollut uusia roolipelaajia, sanoi Lemminkäinen.

Pihtiputaan LiigaPloki hävisi avausottelunsa, mutta on sen jälkeen innostunut kolmen voiton putkeen. Kolmesta voitosta on tullut täysi, yhdeksän pisteen suuruinen potti. Torstaina LiigaPlokin tehokkain oli Jaelyn Keene lukemalla +9. Eniten pisteitä teki Ingrid Kiisk (12).

Viestin lupaava pelaaja Arita Ternava pääsi kentälle Kososen loukkaannuttua ja esiintyi vahvasti. Hän jäi kuitenkin 13 pisteellä ja teholukemalla +8 yksinäiseksi onnistujaksi.

Seitsemän ottelun jälkeen Viestillä on viisi voittoa ja kaksi tappiota.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Raision Loimusta oli vähänlaisesti vastusta vierailleelle Akaa-Volleylle. Akaa otti erät pistein 25-18, 25-18, 25-13 ja ottelun erin 3-0. Hakkuri Urpo Sivula johti tulitusta 14 pisteellä. Panu Pitkänen juhli kuutta torjuntapistettä.

Loimu on ollut koronaviruskaranteenissa ja hävinnyt kaikki kolme otteluaan. Joukkue on kuitenkin tulossa: argentiinalaiset vahvistukset Facundo Imhoff ja Ignacio Luengas saapuivat äskettäin Suomeen ja ovat pian pelikunnossa.

Akaa-Volley on ensimmäinen miesten liigan joukkue, joka ehtii neljään otteluvoittoon. Joukkue on kasannut 12 mahdollisesta sarjapisteestä 11.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kolmella naisten kamppailulla. Miesten liiga palaa sunnuntaina neljän ottelun voimin.