Lentopallon Mestaruusliiga: Henkinen lukko ja ”koulupeli” sysäävät Karelian Hurmoksen tappioputkeen

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Karelian Hurmokselle tuli epäkiitollinen kunnia hävitä kaikki neljä ensimmäistä otteluaan.

Keskiviikkona Lakkapaa.com vei Hurmosta mennen tullen Rovaniemellä. Tulos kirjattiin 3-0. Ainoastaan kolmannessa erässä (29-27) Hurmos kykeni tasapäiseen taisteluun.

Mestaruusliigassa myös Vantaa Ducks on avannut kauden neljällä tappiolla. Vantaalaisilla on toisaalta kolme sarjapistettä 2-3-tuloksista, siinä missä Hurmoksella paistaa nolla pistesarakkeessa.

Hurmoksen hakkuri Ville Louhela myönsi, että ensimmäisessä ja toisessa erässä joukkueen pelaaminen ei edustanut liigatasoa.

– Meidän pelimme muistutti ensimmäisten erien osalta koulupeliä. Pitkällä tauolla kopissa ääni nousi, ja sen jälkeen tulikin erilainen porukka peliin, Louhela kertasi.

Nuorella valmentajalla Matti Alatalolla menee ensimmäinen kausi Hurmoksen luotsina. Hän kertoi rehdisti ottelun olleen vaikean.

– Tekeminen treeneissä on hyvää, mutta pelissä tuli henkinen lukko jälleen. Otan valmentajana vastuun siitä. Pitkän tauon jälkeen paransimme peliä kolmanteen erään. Erityisesti hyökkäyksessä Lakkapää oli tänään paljon parempi, kommentoi Alatalo.

Lakkapaa.comille ottelu oli helpottava. Joukkue vapautui koronaviruskaranteenista ja otti puhtaan voiton. Jukka Tuovisen valmentamalla joukkueella on kaksi voittoa ja yksi tappio. Seuraavaksi rovaniemeläisjoukkue kohtaa Lentopalloseura Ettan Oulussa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerhon odotettu noususuhdanne jatkuu. Kauden avannut tappioputki on muisto vain: Kerho kaatoi vieraissa Puijo Wolleyn, ja keskiviikkona tuli 3-2-taisteluvoitto LP Kangasalasta. Kangasala oli voittanut viisi ensimmäistä otteluaan.

Hämeenlinnassa Kangasala voitti kaksi ensimmäistä erää varsin selvästi, mutta pitkän tauon jälkeen Kerho vaihtoi taisteluvaihteen silmään. Hakkuri Yasmine Madsen oli ilmeen ruumiillistuma latautuneilla kolmannen erän hyökkäyksillään.

Ottelutasolla yleispelaaja Emmi Riikilä oli Kerhon paras pelaaja hyvällä vastaanotolla ja järkevillä hyökkäyksillä. Brianna Doehrmann esitti loistavaa liberopeliä. Olena Leonenko hyökkäsi vahvasti, mutta oli vastaanotossa suurissa vaikeuksissa.

Passarintontilla Hämeenlinnalla on arvoituksellinen tilanne. Nuori Jenna Ylivainio on saanut melko paljon vastuuta, vaikka pelinpyörittäjäksi hankittiin yliopistotähti Erica Di Maulo. Keskiviikkona Ylivainio aloitti, ja Di Maulo tuli vaihdosta sisään kesken toisen erän.

LP Kangasala pelasi kahden erän ajan erinomaista liigalentopalloa. Ronja Heikkiniemen loistavat aloituksennostot sekä Salla Karhun ja Tiiamari Sieväsen kenttäpuolustussuoritukset loivat hyvän pohjan hyökkäyksien rakentamiselle. Hakkuri Jody Larson iski mainiosti läpi ottelun – vaarallisesti myös kolmesta metristä.

Vierasjoukkueen muoto petti kuitenkin pahan kerran kahden erän jälkeen. Vastaanotto alkoi hajota, ja seuraukset olivat luettavissa tulostaululta. Passarin (Katja Kylmäaho) ja keskitorjujien (Roosa Laakkonen ja Karoliina Friberg) välinen hyökkäyslinkki yski moneen kertaan.

Kahden erän jälkeinen suunnanmuutos oli ilmeinen Kangasalan valmentajalle Arttu Keräselle.

– Tänään saatettiin pelata kaksi ensimmäistä erää jopa kauden parasta peliä, mutta vastustaja muutti peliään erilaiseksi ja paransi. Näytti siltä, että meiltä energia loppui kesken. Kotijoukkueella riitti bensaa. Tänään heille ansaittu voitto, Keränen arvioi.

Naisten liigan kärjessä LP Kangasalalla, Pölkky Kuusamolla ja LP Viestillä on viisi voittoa. LP-Vampula on sarjan ainoa voitoton joukkue.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina otteluilla Raision Loimu – Akaa-Volley ja LP Viesti – LiigaPloki.