Lentopallon maajoukkuepelaaja Markus Kaurto loukkaantui

Kuva CEV.eu, teksti Harri Mattila

Lentopallon Mestaruusliigassa Akaa-Volley voitti torstaina Kokkolan Tiikerit erin 3-1. Jobinpostina tuli keskitorjuja Markus Kaurton loukkaantuminen.

Akaa-Volley ja Kokkolan Tiikerit ovat tottuneet keskinäisissä kohtaamisissaan takomaan palloa kahden ja puolen tunnin ja viiden erän verran. Torstai-iltana tuli poikkeus. Halusiko Akaa-Volley säästää energiaa perjantain Vantaa Ducks -kamppailuun? Vai saiko se ylimääräistä sisua keskitorjuja Markus Kaurton loukkaantumisesta?

Kamppailu päättyi kotijoukkueen 3-1-voittoon. Erät päätyivät pistein 29-27, 20-25, 25-18 ja 25-22.

Kaurto pelasi hyvin kaksi erää, mutta kolmannessa koitti epäonni. Hän väänsi ikävän näköisesti nilkkansa ja joutui poistumaan pukuhuoneeseen. Kotijoukkue näytti saavan lisää virtaa koneeseen.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp sai Kaurton loukkaantumisesta uutta päänsärkyä. Äskettäin sairaslistalle joutui libero Voitto Köykkä, maajoukkuemies hänkin.

– Markuksen loukkaantuminen oli tosi ikävä tapaus. Tähän otteluun se taisi tuoda peliimme lisää energiaa, mutta hankaloittaa lähitulevaisuuden pelejämme, Lüütsepp sanoi.

– Meillä oli vaikea alku tänään. Ilmeisesti joukkueella oli hieman liikaa paineita, kun oli tuplapanos pelissä. Tiikerit teki ottelusta vaikean, kun se puolusti hyvin ja lisäksi hyökkäsi vahvasti jatkopalloissa.

Akaa-Volleyn liberona pelasi nyt Nico Nurmesniemi. Hän sai kehut vastustajavalmentaja Mikko Keskisipilältä.

– Akaan syöttö oli meille myrkkyä tänään. Ja vaikka itsekin onnistuimme viivalta ihan kelvollisesti, Akaan libero Nico Nurmesniemi nosti palloja todella varmasti passarille, ylisti Keskisipilä.

Köykkä pysyy sairaslistalla käsivamman vuoksi vielä parin viikon ajan.

Akaa-Volley on voittanut kauden kuudesta ottelustaan viisi. Kolmella voitolla avannut Tiikerit kärsi avaustappionsa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala jatkoi vahvasti ja kukisti kotonaan LiigaPlokin suoraan erin 3-0. Kangasala nousi liigakärkeen – eroa kakkoseen, Pölkky Kuusamoon, on yksi piste.

Mestaruusliiga jatkuu perjantaina kolmella miesten ottelulla.