Lentopallon Mestaruusliigassa koettu ulkomaalaishankintojen riskit – ”Ei ihan sellainen, mitä oli odotettu”

Lentopallon hallitsevalla Suomen mestarilla LP Viestillä oli epäonnea kanadalaishankinnoissa.

Täksi kaudeksi Saloon värvättiin passari Caroline Pearson ja keskitorjuja Beth Vinnell. Torstaina Viesti kertoi, ettei Pearson jatka joukkueessa. Vinnell pysyy vahvuudessa, vaikkei olekaan odotuksia vastaava pelaaja.

Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen tähdentää, että kokoonpanoon murtaudutaan vain meriiteillä.

– Caroline ei pystynyt tarpeeksi haastamaan Vikiä (Viktoria Tutshashvili) ja Saanaa (Virtanen), joten tilanteessa ei ollut muuta ratkaisua, Lemminkäinen sanoi LP Viestin verkkosivuilla.

– Beth ei ollut ihan sellainen, mitä oli odotettu. Meillä on hyvä keskarikaksikko Anna Czakan – Nea Haatainen, siinä on kova työ kenelle tahansa haastaa heidät.

Ada Vikstedt, 19, siirtyy kehitysjoukkue LP Viesti Akatemian vahvuuteen täysipainoisesti. Muutosten myötä salolaisseura etsii vielä pelaajaa, joka pystyy pelaamaan niin yleispelaajana kuin hakkurina.

Myös Hämeenlinnan Lentopallokerholla oli kauden alla ulkomaalaishaasteita. Alyse Wallace-Ford ei läpäissyt seuran lääkärintarkastusta ja joutui kotimatkalle. Viime hetkillä Hämeenlinna hankki yleispelaaja Olena Leonenkon ja keskitorjuja Julia Miniukin. Miniuk täytti loukkaantuneen Venessa Loukosen jättämän aukon.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Karelian Hurmos puolestaan purki australialaisen Apech Pacin sopimuksen aiemmin lokakuussa. Tapauksesta nousi pieni kohukin, mutta Hurmos vakuutti hoitaneensa kaiken asianmukaisesti.

Raision Loimu on luovinut alkukauden suunniteltua suomalaispitoisemmalla miehistöllä, sillä argentiinalaiset vahvistukset saapuivat Suomeen vasta kaksi viikkoa sitten. Facundo Imhoffin ja Ignacio Luengasin on tarkoitus molempien olla kentällä perjantaina. Loimu pelaa kotonaan Kokkolan Tiikereitä vastaan.