Lauri Kerminen pelasi 100 prosentin ottelun, vaikka otti osumaa välillä omiltakin

Kuva: FIVB

Lentopallon Mestarien liigassa Lauri Kermisen edustama Moskovan Dynamo avasi tiistaina toisen karsintavaiheen 3-0-voitolla sveitsiläisestä Lindaren Volley Amriswilistä.

Amriswilillä on mainio joukkue, pudottihan se äskettäin belgialaisjoukkue Maaseikin, jota valmentaa Suomen maajoukkueluotsinakin toimiva Joel Banks.

Kotijoukkue Amriswil taisteli ajoittain hyvin Dynamoa vastaan. Moskovalaisjätti hoiteli kuitenkin homman eräpistein 25-20, 25-21, 25-18.

Maajoukkuelibero Kermisen vastaanottokyvyt tunnetaan. Vastustaja suuntasikin hänelle ainoastaan kahdeksan aloitussyöttöä. Kermisen jokainen nosto tilastoitiin positiiviseksi.

Välillä oli vastoinkäymisiä. Toisen erän lopulla joukkuetoveri Sam Deroo otti vauhtia iskulyöntiin, ja hänen kätensä heilahti voimalla suoraan Kermistä kasvoihin. Suomalaisurheilija otti tovin lukua kentän pinnassa. Hän oli kuitenkin luutimassa puolustuspalloja hetkeä myöhemmin.

Dynamon tehomiehiä olivat 13 pinnaa tehnyt Deroo ja neljään torjuntapisteeseen yltänyt Vladimir Sieemshtshikov. Amriswilin Thomas Zass hyökkäsi hyvin, mutta jäi kovin yksinäiseksi.

Lohkon kolmas joukkue on kivikova: moninkertainen seurajoukkueiden maailmanmestari Trentino. Keskiviikkona Dynamo ei voinut mitään Trentinon tähtikaartille (Lucarelli, Simone Giannelli, Nimir Abdul-Aziz), ja ottelu päättyikin italialaisjoukkueelle 3-0.

Trentino ja Amriswil pelaavat vastakkain torstaina. Paikan varmistaminen varsinaiseen Mestarien liigaan lienee Trentinolle vain muodollisuus.

Toisesta avoinna olevasta lohkopaikasta vääntävät C.S.M. Arcada Galati, Fino Kaposvar VC sekä Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel. Lohkon otteluita ei ole voitu aikatauluttaa koronavirusongelmien vuoksi.

Lentopallon Mestarien liigan alkulohkojen on määrä käynnistyä 17. marraskuuta.

Naisten Mestarien liigassa tilanne on vielä sekava. Stuttgartin (Roosa Koskelo) ja Moskovan Dynamon välinen karsintaottelu on edelleen pelaamatta. Seurat ovat vedonneet Euroopan lentopalloliittoon CEViin, jotta tämä myöntäisi molemmille lohkopaikat ilman ratkaisevaa karsintaa.

Vetoomukselle on perusteita, sillä liigaan avautui yksi lisäpaikka. LP Salolla (kotimaan kentillä LP Viesti) olisi ollut paikka alkulohkoon, mutta vallitsevassa tilanteessa seura koki parhaaksi jättää sen käyttämättä. Sen vuoksi D-lohkossa on nyt kaksi avointa paikkaa.

Toisella karsintakierroksella italialainen Scandicci ja puolalainen LKS Lodz olivat voitokkaat ja etenivät varsinaiseen Mestarien liigaan. Stuttgart-Dynamo-kamppailua lukuun ottamatta karsinnat ovat ohi.

Päivitys 28.10. klo 11.21: CEV on myöntänyt Stuttgartille ja Dynamolle lohkopaikat.

Lentopallon naisten Mestarien liigaan alkulohkojen on määrä käynnistyä 9. marraskuuta.