”Tervekätiset pojanklopit” antoivat pallolle kyytiä, Lentopalloseura Ettalla puhdas kotisaldo

Ettan Jan Helenius on tuttu maajoukkueestakin. Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Lentopalloseura Ettan viikko alkoi 3-0-kotivoitolla Lakkapaa.comista.

Oululaisisännät veivät erät pistein 25-23, 25-19 ja 25-19. Voitto on Ettalle kauden toinen, tappioita on yksi. Myös ensimmäisen kotiottelunsa Etta voitti 3-0. Silloin vastassa oli Raision Loimu.

Ettan passari Joel Laakso löysi mainiosti yleispelaaja Jan Heleniuksen ja hakkuri Aleksi Muukkosen. Kumpikin teki 12 hyökkäyspistettä. Markus Väisänen oli valttia verkon keskustassa viidellä blokillaan.

Lakkapaa.comin Boris Zhukov esiintyi hyvin vastaanottopelissä. Rovaniemeläisvierailla hyökkäyspeli oli aivan liigaa hakkuri Eetu Häyrisen varassa (20 pistettä, joista 16 hyökkäyksillä). Paremmat hyökkäystehot olivatkin Ettan voiton avain.

– Hyökkäyksessä on aika tervekätisiä pojankloppeja. Vähän joka nurkasta pystyvät ajamaan palloa alas, Ettan valmentaja Olli Kuoksa lohkaisi lehdistötilaisuudessa.

– Fiilikset ovat hyvät. Saatiin tärkeitä mittareita tekemiseemme. Harjoituksissa asioita ei näe samalla tavalla, pelit sitten määrittävät, missä mennään.

Neljän ottelun jälkeen Lakkapaa.comilla on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Täydet viisi voittoa ottanut Savo Volley johtaa sarjaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho venytti voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi kaadettuaan Woman Volleyn. Kerho voitti kotonaan erin 3-0 (25-20, 25-16, 25-19).

Hakkuri Yasmine Madsenilla alkaa olla käsi kunnossa. Passari Erica Di Maulon ruokinnan tahtiin hän teki 14 hyökkäyspinnaa ja päätti hyökkäyksensä 50-prosenttisesti pisteeseen. Julia Miniuk säesti neljällä torjuntapisteellä.

Woman Volley kohtasi hallitsevan Suomen mestarin (LP Viesti) ja hallitsevan hopeajoukkueen (Hämeenlinna) perättäisinä päivinä. Molemmissa kamppailuissa tuli takkiin 0-3. Naisten pääsarjaa johtaa Pölkky Kuusamo.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina otteluilla Akaa-Volley – Kokkolan Tiikerit ja LP Kangasala – LiigaPloki.