Hankinta onnistui: lentopalloilija Joonas Jokelasta tuli pörssihai Vantaa Ducksissa

Vantaa Ducksin hakkuri Joonas Jokela on siirtynyt johtoon lentopallon Mestaruusliigan pistepörssissä.

Jokela on pörssikeulassa tehtyään kuuteen otteluun kaikkiaan 110 pistettä. Hän on toistaiseksi ainoa sadan pisteen ylittäjä. Akaa-Volleyn Urpo Sivula on pistetilastossa toisena (98) ja Savo Volleyn Antti Siltala kolmantena (67).

Henkilökohtaisista tilastoista on kuitenkin vain laihaa lohtua, sillä Ducks kärsi maanantaina jo viidennen tappionsa. Savo Volley kävi voittamassa Korsossa suoraan erin 3-0.

Jokela teki hyvää hyökkäys- ja syöttöjälkeä, vaikka tukku virheitäkin mahtui mukaan. Urheilija otti tilanteen viileästi.

– Sen verran mitä nyt hävityssä pelissä voi olla, niin olen omaan peliin tyytyväinen. Jos turpaan tulee, niin eihän se ole hyvä, Jokela sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Pitää antaa vastustajalle kunnia. Kun oli erän ratkaisuhetket, he löivät palloa kenttään. Me taas vähän puristettiin.

Molemmilla joukkueilla oli ottelut perättäisinä päivinä. Savolla pelaajakierrätys onnistui paremmin. Esimerkiksi hakkuri Lelu Ojansivu, passari Fedor Ivanov ja keskitorjuja Tommi Siirilä viettivät pääosan kamppailusta vaihdossa.

Savon australialainen vahvistus Malachi Murch esiintyi vahvasti yleispelaajan tontilla. Hän hoiteli aloitussyötön vastaanotot mukavasti ja oli tehokas verkolla. Jokela oli 17 pisteellään Ducksin tuotteliain.

– Savo pelasi sarjajohtajan tavoin, aika kliinistä lentopalloa. Meillä kaatuivat kaikki erät (vastustajan) syöttöputkiin. Tasoero oli tuommoinen. Ainoa, mikä harmittaa suuremmin, oli sulaminen toisessa erässä.

– Oltiin hyvin pelissä mukana. Pitää oppia käsittelemään tilanteet, jotta pystytään pitämään oma taso, Jokela arvioi.

Hollolalaisen Salpiksen kasvatti Jokela, 21, vaikutti viime kaudella Sveitsin liigassa. Sveitsiin hän siirtyi näyteltyään yhtä avainroolia oululaisen Lentopalloseura Ettan upeassa kaudessa, joka päättyi sensaatiohopeaan keväällä 2019.

Savo Volley johtaa Mestaruusliigaa voitettuaan kaikki viisi otteluaan erin 3-0. Kuuden ottelun jälkeen Vantaa Ducksilla on yksi voitto ja viisi tappiota. Sarjapisteitä on kuusi. Perjantaina vieraaksi Korsoon tulee Akaa-Volley, jolla on neljän voiton ja yhden tappion saldo.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti palasi maanantaina voittokantaan. Kaksi perättäistä 0-3-tappiota niskaansa saanut salolaisjoukkue kaatoi kotikentällään rovaniemeläisen Woman Volleyn. Ottelu päättyi erin 3-0.

Pölkky Kuusamo johtaa naisten liigaa seitsemän voiton ja 21 sarjapisteen saldolla.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu tiistaina otteluilla Lentopalloseura Etta – Lakkapaa.com ja Hämeenlinnan Lentopallokerho – Woman Volley.