Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Savo Volleyn Tommi Siirilä on yksi liigan kovimmista verkkopelotteista. Kuva. CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan kausi 2020-2021 alkaa olla kuukauden ikäinen. Savo Volley johtaa miesten liigaa, ja naisten pääsarjan keulilla paistattelee Pölkky Kuusamo.

Seuraavassa viisi nostoa menneen viikonlopun otteluista.

5. LP Viesti: Pelaaminen ehti näyttää jo todella mallikkaalta, mutta sitten maajoukkuepelaaja Noora Kososen loukkaantuminen toi ikävän notkahduksen. Viesti kaatui kotonaan 0-3, ja nollille se jäi myös viikonloppuna LP Kangasalan vieraana. Nuorimmat pelaajat ovat yritteliäitä, mutta varsinkin Kangasalan kaltaista kärkijoukkuetta vastaan he jäävät vielä jalkoihin.

4. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Vaikka kausi alkoi surkealla tuloskunnolla, harva oletti, että se edustaisi uuden vuosimallin Kerhoa. Hämeenlinna käänsi kelkkansa jo viikko sitten; nousutrendiä se jatkoi voittamalla (otteluhetkellä tappiottoman) LP Kangasalan ja viikonloppuna vielä LP-Vampulan.

3. Kokkolan Tiikerit: Takavuosien menestysautomaatti tekee nyt uutta tulemista tosissaan. Pelaaminen on määrätietoista ja rohkeaa – seuraukset ovat luettavissa sarjataulukosta. Tiikerit on voittanut kaikki kolme otteluaan ja koonnut yhdeksästä mahdollisesta sarjapisteestä kahdeksan.

Sunnuntaina kaatui trillerissä Karelian Hurmos 3-2, vaikka esitys ei ollut moitteeton. ”Vähän on tyhjä olo. Treeneissäkin on pelattu paljon paremmin”, nuori tiikeritähti Jiri Hänninen kommentoi.

2. Pölkky Kuusamo: Hallitseva runkosarjavoittaja pyyhki tappion (LP Kangasala) mielestään ja vietti kahden vierasvoiton viikonlopun. OrPo kaatui 3-1 ja LiigaPloki 3-2. Hakkurihankinta Polina Malik lunastaa odotuksia: hän johtaa pistepörssiä tehtyään vakuuttavat 167 pinnaa. Huolenaiheeksi tuli kapteeni Jonna Wasserfallerin loukkaantuminen.

1. Savo Volley: Kovaa komentoa lentopallon miesten Mestaruusliigan kärjessä. Savolla on tilillään neljä ottelua, neljä voittoa ja erät 12-0. Maajoukkuemiehet Lelu Ojansivu, Antti Siltala ja Tommi Siirilä ovat loistaneet vuoroillaan.

Sunnuntaina tuli mehukas 3-0-vierasvoitto Hurrikaani-Loimaasta, mutta valmentaja Timo Tolvanen pitää jalat maassa. ”Omassa pelissä on paljon petrattavaa vielä varsinkin huolellisuudessa jatkopalloissa ja vastaanotossa”, hän huomautti lehdistötilaisuudessa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina otteluilla Vantaa Ducks – Savo Volley ja LP Viesti – Woman Volley.