Vieras sali, tuttu tulos: Hämeenlinnan Lentopallokerhon putki jo seitsemän voittoa

Kuva: Antti Kaskinen

Hämeenlinnan Lentopallokerho jatkaa voittoputkeaan lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Perjantaina Kerho otti jo seitsemännen perättäisen voittonsa. Kotiottelussaan se kukisti LiigaPlokin erin 3-1.

Kerhon voittoerät päättyivät pistein 25-17, 26-24 ja 25-22. LiigaPloki vei kolmannen erän pistein 25-23. Kamppailu käytiin poikkeuksellisesti Lammilla, Hakkalan koululla.

Vaikka pelipaikka oli joukkueille vieras, Lammilla nähtiin mallikasta lentopalloilua. Ensimmäisen erän loppuhetkiä lukuun ottamatta taistelu oli tasaväkistä. Ratkaisuhetkillä varmuutta ja vastuunkantajia löytyi paremmin kotijoukkueelta.

Hämeenlinna – joka avasi kauden neljällä tappiolla – näyttää hitsautuneen joukkueeksi. Muutamia turhia virheitä tulee edelleen, mutta kuusikkopeli on parhaimmillaan erinomaista. Passari-hakkuri-akseli Erica Di Maulo – Yasmine Madsen oli perjantaina yksi selvimmistä voiton avaimista.

LiigaPlokille koitui nyt neljäs tappio putkeen. Kasassa on kuitenkin kelvollinen ryhmä, joka parantanee syksyn edetessä oleellisesti. Etenkin kansainvälinen kaarti (Calvin, Blanchfield, Matias, Kiisk, Keene) pelaa vahvasti.

Hämeenlinnan keskitorjuja Daniela Öhman oli perjantai-illan tehopelaaja merkinnällä +13. Joukkueittensa pisteykköset olivat Madsen (22) ja LiigaPlokin yleispelaaja Lauren Matias (17).

LP Kangasala johtaa naisten pääsarjaa voitettuaan yhdeksästä ottelustaan kahdeksan ja koottuaan 25 pistettä. Hämeenlinna nousi toiseksi Pölkky Kuusamon rinnalle. Molemmilla on seitsemän voittoa ja 21 sarjapistettä. LiigaPlokin saldo on kolme voittoa ja viisi tappiota.

Lentopallon Mestaruusliigassa riittää jännitystä viikonlopulle. Lauantaina käydään kolme miesten ja kaksi naisten ottelua. Sunnuntaille on luvassa neljä miesten ottelua ja kaksi naisten kamppailua.