Valmentajalla on mennä hermo – seuraava kuukausi todistaa LiigaPlokin tason

Lentopallon Mestaruusliigassa LiigaPloki avasi kauden lupaavasti, mutta kaksi viime viikkoa ovat tuoneet tuloskuntoon notkahduksen.

Harva liigajoukkue kestää poissaoloja. LiigaPlokin neljän ottelun mittaiseen tappioputkeen kokoonpano-ongelmilla onkin osuutensa. Perjantaina joukkue sai ykköskuusikkonsa ruutuun, mutta tuloksena oli silti taas tappio.

Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti kotiottelunsa erin 3-1. LiigaPlokin valmentaja Mikko Pesonen myönsi puutteet rehdisti.

– Ensimmäiset puolitoista erää oltiin unessa. Sen jälkeen hyvä herääminen, ja alettiin pärjätä. Sitten ratkaisupaikkoihin tuli vääriä valintoja, jotka eivät olleet pelikirjassa, Pesonen kommentoi.

– Välillä oltiin vahvoja ja vietiin peliä selvästi, mutta voittoon tarvittava tasaisuus ja kovuus ratkaisupaikoissa puuttuivat. Kireä oli peli. Tässä alkaa olla myös itse kireällä. Menee hermo, kun joukkueen pinna ei pidä.

Pihtiputaalla on tapahtunut viime aikoina paljon. Päävalmentaja meni vaihtoon viime keväänä, ja ennen kuluvaa kautta meni uusiksi joukkuekin. Viime kauden luottopelaajista ihannekokoonpanoon kuuluu vain Jaidyn Blanchfield – hänkin eri roolissa, nyt liberona.

Valmentaja Pesonen oli kannanotoissaan ankara, mutta on Pihtiputaalla kasassa kelvollinen ryhmä. Taktista, teknistä ja henkistä työtä tarvitaan toki hurjasti ennen kuin ryhmä hitsautuu joukkueeksi.

LiigaPlokin laaja kansainvälinen kaarti (Blanchfieldin lisäksi Lindsay Calvin, Lauren Matias, Ingrid Kiisk ja Jaelyn Keene) omaa rutkasti potentiaalia. Varsinkin keskitorjuja Keene on osoittanut kuuluvansa liigan eliittiin pelipaikallaan. LiigaPlokin selkeä haaste on passaripeli, jossa joukkue häviää sarjan kärjelle tuntuvasti.

Kauden alussa LiigaPloki voitti neljästä ottelustaan kolme. Kahden viime viikon aikana on tullut vain tappioita; tosin vastassa ovat olleet kärkipään ryhmät Hämeenlinna (kahdesti), LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo. Nyt tulee viikon mittainen ottelupaussi hyvään saumaan. Viimeistään itsenäisyyspäivän tietämissä ollaan huomattavasti viisaampia siitä, mikä on LiigaPlokin taso kaudella 2020-21.

LP Kangasala johtaa naisten pääsarjaa voitettuaan yhdeksästä ottelustaan kahdeksan ja koottuaan 25 pistettä. Hämeenlinna nousi toiseksi Pölkky Kuusamon rinnalle. Molemmilla on seitsemän voittoa ja 21 sarjapistettä. LiigaPlokin saldo on kolme voittoa ja viisi tappiota.

Lentopallon Mestaruusliigassa riittää jännitystä viikonlopulle. Lauantaina käydään kolme miesten ja kaksi naisten ottelua. Sunnuntaille on luvassa neljä miesten ottelua ja kaksi naisten kamppailua.