”Ei voi kärkipelissä tehdä näin paljon virheitä” – TUTO Volley edelleen voittamaton 1-sarjassa

TUTO Volley jatkaa voittamattomana lentopallon 1-sarjassa. Lauantaisessa kärkiottelussa TUTO kaatoi vieraissa Lempo-Volleyn erin 3-1.

Teksti: Antti Raunio, kuva: Marko Panu

Miesten 1-sarjan kärkikoitoksessa turkulainen TUTO esitti toista erää lukuun ottamatta loistavia otteita ja nappasi ansaitun vierasvoiton Lempäälässä erin 3-1.

Lempo on ensimmäinen joukkue, joka saa napattua turkulaisilta edes yhden erän. TUTO on koonnut neljästä ottelustaan täyden pistesaldon ja erälukemat 12-1.

Ensimmäinen ja kolmas erä ratkesivat Hakkarin liikuntahallissa tutolaisten hyviin syöttöputkiin: avauserässä Tuomas Siirilä ja kolmannessa Ossi Rumpunen syöttivät TUTOn tavoittamattomaan karkumatkaan.

Toinen erä oli puolestaan Lempon totaalinen torjunta- ja syöttönäytös, eikä edes TUTOn runsas vaihtoruletti saanut erää kääntymään.

Neljäs erä oli ottelun tasaisin, ja noin 20 pisteeseen mentiin tasatahtiin. Siinä esiin nousi Lempon isompi virheherkkyys. Koko kamppailun tilastot näyttivät karua kieltä siitä, miksei Lempo pysynyt TUTOn kyydissä. Suoria virheitä TUTO teki vain 13, Lempo peräti 28.

– Ei vaan voi kärkipelissä tehdä näin paljoa virheitä. Tai voi, mutta ei voi voittaa, Lempon kapteeni Tomi Rumpunen ruoti peliä.

Pelin suurin tähti oli TUTOn hakkuri Einari Koivisto, joka kokosi 22 pisteen saldon. Oma peli jäi vakuuttavasti 19 pinnaa plussalle. Häntä Lempo ei saanut missään kohtaa kunnolla kiinni.

TUTOn apuvalmentaja Marko Eko kehaisi Koivistoa, joka liittyi joukkueeseen täksi kaudeksi.

– Hyvä lisä meille, hän on liki virheetön, lyö yläkäsiin eli on vaikea torjuttava, Eko arvioi.

Koiviston lisäksi TUTOn yleispelaaja Tuomas Siirilä oli illan tähtiä. Hän kesti kovan syöttöpommituksen hienosti ja teki 11 pistettä. Lempon parhaana palkittiin yleispelaaja Kasper Pennanen. Häntä tuki hakkuri Tuomas Sillanpää tehoin 20 pisteellään.

– Tämmöinen peli, tästä saadaan buustia lisää treeneihin, tiivisti Lempon päävalmentaja Esa Kunnari.

Lauantain toisessa ykkössarjaottelussa NaPa voitti vieraissa East Volleyn erin 3-1. Lempo-Volley jatkaa sarjakärjessä viiden voiton ja yhden tappion saldolla. Naisten 1-sarjaa johtaa Raision Urheilijat, joka on voittanut kaikki seitsemän kamppailuaan.