Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigassa Vantaa Ducks ei lykkää kotiotteluitaan ainakaan toistaiseksi, vaikka pääkaupunkiseudulla koronavirus on siirtynyt leviämisvaiheeseen.

Ducks pelaa maanantaisen kotikamppailunsa Lakkapaa.comia vastaan aikataulun mukaisesti. Yleisöä ei kuitenkaan juuri tule paikan päälle.

– Maanantaina Lumo-halliin pääsevät vain ne seitsemän henkilöä, jotka ovat ehtineet ostaa lipun Vantaa Ducksin ennakkolipunmyynnistä. Paikan päällä ei lippuja myydä eikä lippuautomaatista voi enää lippuja ostaa, seura vahvisti verkkosivuillaan lauantaina.

Kamppailusta on luvassa kiintoisa. Lakkapaa.com on – selkeästi viime kaudesta poiketen – avannut varsin pirteästi. Ducks on taistellut hyvin, ja viime kierroksella plakkariin tuli kauden toinen voitto. Karelian Hurmos kaatui Korsossa erin 3-1.

Hurmoksella on heikon tuloskunnon ohella yhä vaikeampi pelaajatilanne. Vahvistukseksi hankittu Jere Heiskanen on joutunut polvileikkaukseen. Urheilutoimenjohtaja Marko Räsäsen mukaan sairausloma ei ole kuitenkaan kovin pitkä.

– Vamma ei alkuun vaikuttanut vakavalta. Rasituksessa polvi kuitenkin kipeytyi. Jere tulee palaamaan joukkueen kokoonpanoon parhaassa tapauksessa jo muutamien viikkojen kuluttua, kertoo Räsänen.

Jo aiemmin Hurmoksen pelaajisto oheni, kun australialaispelaaja Apech Pacin kanssa tiet erosivat.

Yhdestätoista liigaottelustaan Hurmos on voittanut vain yhden. Hurmos kaatoi Raision Loimun marraskuun alkupuolella 3-0. Lauantaina Hurmos pelaa oululaisen Lentopalloseura Ettan vieraana.

Akaa-Volleyn oli määrä isännöidä kärkijoukkue Savo Volleyta lauantaina Alajärvellä. Koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma siirrettiin tuonnemmaksi.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Pallokerho on huimassa, jo 10 otteluun venyneessä voittoputkessa. Lauantaina Kerho pelaa vieraissa kuopiolaista Puijo Wolleyta vastaan.

– Olemme voittaneet 10 peliä putkeen. Se on todella kivaa, Kerhon valmentaja Matteo Pentassuglia sanoi lehdistötilaisuudessa LP-Vampula-voiton jälkeen.

– Olemme tehneet kovasti töitä heti kauden alusta lähtien. Me ansaitsemme tällaisia tuloksia. On myös hienoa nähdä, että pelaajat, jotka tulivat penkiltä mukaan peliin, suoriutuivat hyvin. Meidän täytyy vaan harjoitella kovasti, niin kyllä tuloksiakin syntyy.

LP Kangasala pitää naisten liigassa kärkipaikkaa. Voitokasta kulkua on hyvä jatkaa lauantaina, sillä vieraaksi tulee häntäpään joukkue Woman Volley. Tappioputkessa kärvistelevä LiigaPloki saa puolestaan vieraakseen Nurmon Jymyn.