Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan kautta 2020-21 on takana pian kaksi kuukautta. Savo Volley on miesten liigassa omilla teillään. Naisten liigan kärjessä LP Kangasala jatkaa vahvasti.

Seuraavassa viisi nostoa viikonvaihteen liigatapahtumista.

5. Hurrikaani-Loimaa: Ote alkaa löytyä. Hyvien ja huonojen esitysten välillä jojotellut Hurrikaani on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. ”Virheetön peli, ei annettu vastustajalle pinnoja”, väliaikaisvalmentaja Jani Niskakangas sanoi Loimu-voitosta. ”Vastaanotto- ja passipeli toimivat, joten hyökkääjillä oli mukavat oltavat.”

Keskiviikoksi on luvassa todella kiintoisa otatus: Hurrikaani saa vieraakseen Kokkolan pirteän tiikerijoukon.

4. Nurmon Jymy: Vierasotteluiden viikonvaihde toi täyden vesiperän. Jymy hävisi sekä LiigaPlokille että Pölkky Kuusamolle erin 0-3. Nurmolaisjoukkue on odotetusti tiukassa alakerran taistossa Woman Volleyn, Puijo Wolleyn ja LP-Vampulan kanssa.

”Riittääkö joukkueelle hyvä peli, ellei sillä voiteta?” pohti Jymy-valmentaja Kari Raatikainen. ”Toki mietityttää, teemmekö oikeita asioita. Toiveissa on pelin kehittyminen, jotta päävastustajat nitistetään.”

3. Karelian Hurmos: Vastoinkäymiset jaksavat piinata Hurmosta, mutta joensuulaisjoukkue ei suostu heittopussiksi. Sunnuntaina Hurmos väänsi ohkaisella miehistöllä sarjapisteen Tiikerien vieraana ja oli jopa 2-0-johdossa. Ongelmat sisuunnuttavat, ja Hurmoksen voittotili vielä kohenee.

Polvileikkaukseen joutunut Jere Heiskanen on viikkoja sivussa. Jo aiemmin Hurmoksen pelaajisto kapeni, kun australialaispelaaja Apech Pacin kanssa tiet erosivat. Vastatuulta tuovat myös Joensuun seudulle tulleet, tiukemmat koronavirusrajoitukset.

2. LiigaPloki: Taannoin kirjoitimme, että itsenäisyyspäivään ulottuva ajanjakso osoittaa Pihtiputaan liigaylpeyden todellisen tason. Kuuden ottelun mittainen tappioputki ei sitä edustanut: joukkueen onneksi se katkesi vihdoin, kun LiigaPloki voitti lauantaina Nurmon Jymyn 3-0.

”Tämä viikko on tehty kovasti töitä sekä fyysisesti että henkistä puolta herätellessä”, LiigaPlokin valmentaja Mikko Pesonen kertoi.

1. Koronavirus: Varotoimenpiteenä piti jo tehdä väliaikainen valmentajanvaihdos. Hurrikaani-Loimaan päävalmentaja Jussi Heino jäi pois Raision-matkalta, ja loimaalaisjoukkueen käskijänä sunnuntaina tuurasi Jani Niskakangas.

Maanantaina Vantaa Ducks ja Lakkapaa.com pelaavat seitsemän katsojan edessä. Karelian Hurmoksen ja Hurrikaanin välinen ottelu (28. marraskuuta) puolestaan lykättiin hamaan tulevaisuuteen.

Osassa Suomea ovet ovat lävähtäneet kiinni urheilukatsojilta. Ne eivät aivan heti aukea uudestaan, ellei jokainen ota vastuutaan yhä vakavammin.

Jokaisen on tehtävä osuutensa viruksen leviämisen estämisessä – hyviä ohjeita löytyy THL:n verkkosivuilta.