Savo Volleyn upea voittoputki on ohi – VaLePa kotivoittoon suoraan kolmessa

Kuva: Hannu Moilanen

Savo Volleyn upea voittoputki on ohi lentopallon Mestaruusliigassa.

Lentopallon Mestaruusliigan odotetussa keskiviikkokamppailussa kohtasivat huippujoukkueet VaLePa ja Savo Volley. VaLePa voitti kotiottelunsa erin 3-0. Erät päätyivät pistein 25-23, 25-18 ja 28-26.

Savo Volley johtaa silti liigaa voitettuaan yhdeksän ottelua. VaLePa on hävinnyt vain kerran – nimenomaan Savo Volleylle vierasottelussa.

VaLePan tulitusta ottelussa johtivat hakkuri Aaro Nikula (22 pistettä) ja yleispelaaja Sakari Mäkinen (21). Savo-hakkuri Olli-Pekka Ojansivu viimeisteli 13 pinnaa.

Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen myönsi, että esitys oli pettymys.

– Harmittaa, etten saanut joukkuetta taistelemaan kunnolla kuin vasta kolmannessa erässä. Siinä meillä oli paikkoja viedä erä, mutta emme käyttäneet niitä, Tolvanen kommentoi.

Avauskokoonpanot

VaLePa: Esko, Nikula, Mäkinen, Sauss, Karjarinta, Pettersson; Ruohola

Savo Volley: Ivanov, Ojansivu, Murch, Siltala, Savonsalmi, Siirilä; Breilin

Akaa-Volley voitti kotonaan Raision Loimun erin 3-1 ja sai tappioputkensa katki. Alla oli kolme häviötä perättäin.

Eetu Pennanen teki Akaalle 17 pistettä, ja samaan lukemaan pääsi Loimun nuori ilopilleri Sebastian Pozo Hernandez. Loimu on voittanut tällä kaudella vain kerran.

Hurrikaani-Loimaan ja Kokkolan Tiikerien otatuksesta tuli odotetun kaltainen jännäri. ”Nitroerässä” 3-2-voitto varmistui kotijoukkue Hurrikaanille.

Tiikerien monivuotinen luottopelaaja Antti Leppälä teki keskitorjujalle huiman 21 pisteen saldon. Hakkuri Samuli Kaislasalo (23) oli Hurrikaanin tuotteliain.

Pirteästi pelaanneelle tiikerijoukkueelle tuli nyt toinen tappio kolmen ottelun sisään. Hurrikaani puolestaan osoittaa nousukuntoa – keskiviikkoinen tulos merkitsi kolmatta voittoa putkeen.