Tuomas Sammelvuon joukkue voitti Venäjän mestarit

Kuva: FIVB

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuon luotsaama Pietarin Zenit voitti tiistaina Venäjän liigamestarit.

Kotiottelussaan Zenit oli Lokomotiv Novosibirskia vastaan erin 3-1 parempi. Zenitin vietyä kaksi ensimmäistä erää Lokomotiv tuli erän päähän. Neljännen Zenit hoiteli selvästi pistein 25-16.

Ivan Podrebinkin oli kovassa tikissä ja teki Zenitille 20 pistettä. Oreol Camejo kantoi päävastuun aloitussyötön vastaanotosta.

Zenitille voitto tuli hyvään paikkaan, sillä edellisessä kamppailussa oli tullut raaka 0-3-tappio Fakel Novi Urengoille. Koronavirustilannekin on tuottanut päänvaivaa.

– Fakelia vastaan emme saaneet oikein mitään aikaiseksi. Ottelurytmikin on vaikea. Kolmen viikon tauon jälkeen nyt tulee ottelu toisen perään. Olen kuitenkin onnellinen, että päästään taas kentälle ja pelaamaan, Sammelvuo kommentoi.

– Olen pahoillani fanien puolesta, kun he eivät pääse katsomoon. Mutta tämä on nykypäivän realiteetti.

Viime kausi Venäjän Superliigassa jäi kesken viruspandemian vuoksi, mutta Lokomotiv Novosibirsk julistettiin maan mestariksi.

Kansallisen liigan lisäksi Zenitin on määrä pelata eurocupien kakkostasolla CEV Cupissa. Bulgarialainen Hebar Pazardzhik asettuu vastaan 15. joulukuuta, jos aikataulussa pysytään.

Sammelvuo tekee merkittävää uraa Venäjällä. Hän vaikutti itänaapurissa jo pelaajana (Dynamo Jantar, Lokomotiv Novosibirsk). Kuzbass Kemerovon päävalmentajana hän aloitti vuonna 2016. Kemerovon mestarijoukkueessa 2019 yksi avainpelaajista oli libero Lauri Kerminen.

Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi Sammelvuo nimitettiin viime vuonna.

Venäjän lentopalloliigaa johtaa tähtijoukkue Kazanin Zenit. Zenit on hävinnyt 11 ottelustaan vain yhden. Kuzbass Kemerovo on toisena ja Pietarin Zenit kolmantena.