Suomen maajoukkuepelaaja Michaela Madsen pääsi irti lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Michaela Madsenin taival Mestarien liigassa alkoi tappiollisesti tiistaina.

Madsenin edustama tshekkijoukkue Olomouc hävisi suoraan erin 0-3 puolalaiselle Grupa Azoty Chemik Policelle.

Puolalaisen joukkueen paremmuus oli kiistämätön. Olomouc (VK UP Olomouc) sai vain 18, 19 ja 19 eräpistettä. Madsen pelasi täyden ottelun. Turnausta käydään Italiassa.

Tshekin liiga on kärsinyt koronavirustilanteesta, mutta kansallisessa liigassa keskitorjuja Madsen on esittänyt erinomaisia otteita. Tiistaisessa kamppailussa Olomouc hyökkäsi keskeltä todella vähän, ja ”Misun” pisteetkin jäivät neljään.

Mestarien liigassa haasteet sen kun kovenevat, sillä keskiviikkona Olomouc ottaa mittaa italialaisesta Novarasta. Novara voitti Mestarien liigan viime vuonna. Kausi 2019-2020 jäi Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa kesken koronaviruspandemian vuoksi.

– Taas vastaan tulee kova joukkue, jolla on hieno voitto alla. Meillä ei ole mitään hävittävää, joten teemme parhaamme ja yritämme nauttia pelaamisesta, Olomoucin passari Katerina Valkova kommentoi.

Viikon viimeinen vastus Olomoucilla on Kazanin Dynamo, joka kohdataan torstaina. Räväkkänä ja persoonallisena tunnettu Madsen ottaa haasteen tyylilleen ominaisesti.

– Tiistaina Mestarien liigaa, keskiviikkona Mestarien liigaa, torstaina Mestarien liigaa ja pizzaa, hän lohkaisi somessa.

Koronavirusriskien vuoksi lentopallon Mestarien liigan alkulohkot pelataan poikkeukselliseen tapaan. Kaikissa lohkoissa käydään kaksi turnausta ”kuplissa” eli olosuhteissa, joissa lähikontaktit minimoidaan.

Ranskalaisen Nantesin peliä pyörittää maajoukkuepassari Kaisa Alanko. Täksi kaudeksi hän sai joukkuetoveriksi nuoren Suvi Kokkosen, joka pelaa yleispelaajan paikkaa. Hän on esiintynyt välillä hakkurinakin.

Lentopallon miesten Mestarien liigassa suomalaiskunniaa puolustaa passari Eemi Tervaportti. Hän edustaa puolalaista Jastrzebski Wegieliä.

Kaikki suomalaiset joukkueet ovat päättäneet jättää eurokauden väliin.