Lentopallon Mestaruusliiga ylimääräiselle tauolle koronaviruksen vuoksi

Kuva: CEV.eu

Pahentunut koronavirustilanne johtaa odotettuun tulokseen: lentopallon Mestaruusliigan kausi lähtee ylimääräiselle tauolle.

Jos lisämuutoksia ei tehdä, lentopallon Mestaruusliigassa kentät pysyvät tyhjillään ajalla 7.–26. joulukuuta. Lentopalloliitto ja Mestaruusliiga tiedottivat tauotuksesta maanantaina.

Ensimmäiset joulun jälkeiset ottelut ovat ohjelmassa 27. joulukuuta. Silloin on tarkoitus pelata kolme naisten liigan kamppailua. Miesten liiga palaisi vasta 2. tammikuuta 2021.

Mestaruusliigassa on tarkoitus pelata runkosarja kolminkertaisena sarjana, ja pudotuspeleihin etenisivät kahdeksan parasta. Vielä ei ole selvää, miten kausi viedään loppuun.

Joulukuun kuuden ensimmäisen päivän ottelut on määrä pelata aikataulun mukaisesti. Miesten liigassa on ajanjaksolle neljä ottelua. Itsenäisyyspäivänä pelattava VaLePa – Lentopalloseura Etta päättäisi miesten liigavuoden 2020.

Naisten Mestaruusliigassa on vilkkaampaa. LP Kangasala jo aikaisti keskiviikkoisen Kuortane-ottelun tiistaille. Viikon ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän ottelua.

Koronavirustilanteesta Suomessa on tullut yhä vakavampi viime viikkoina. Urheiluseurat – lentopallossa ja monessa muussa lajissa – ovat tehneet hyvää työtä turvallisten ottelutapahtumien järjestämisessä. Kaikkialla yhteiskunnassa toiminta ei ole valitettavasti ollut yhtä vastuullista.

Jos maanantaisiin tietoihin ei tule muutoksia, lentopallon Mestaruusliigan ohjelma joulukuun alussa näyttää seuraavalta.

Ti 1.12.

WoVo-Hämeenlinna
LP Kangasala-Kuortane

Pe 4.12.

Pölkky – LP-Vampula
LP Viesti – Jymy
Puijo Wolley – WoVo

La 5.12.

Akaa-Volley – Hurrikaani
Savo Volley – Tiikerit
Loimu – Lakkapaa.com

LiigaPloki – LP-Vampula

Su 6.12.

VaLePa-Etta

Puijo Wolley – LP Viesti
WoVo – OrPo