Lentopallon Mestaruusliigan kärkeen riittää tunkua, ja Pölkky Kuusamo pelottelee pystyvänsä vieläkin parempaan

Kuva: Jouni Ronkainen

Lentopallon Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo sai kunnian katkaista Hämeenlinnan Lentopallokerhon pitkä voittoputki.

Pölkky kaatoi maanantai-illan kotikamppailussaan Kerhon erin 3-1. Hämeenlinnalla oli alla peräti 11 perättäistä voitto-ottelua.

Suurin osa ottelusta edusti laadukasta lentopalloilua. Kun vastaanotossa oli varmuutta, joukkueet pääsivät hyökkäämään hyvin. Hankalissakin paikoissa uskallettiin tehdä räväköitä ratkaisuja.

– Fyysinen ja hyvätasoinen peli. Molemmilla joukkueilla oli hyvä torjunta-puolustus. Täytyy olla koko ajan hereillä, jotta pystyy tekemään pisteitä, Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo tähdensi.

Alatalon yllätysveto oli valita aloittavaksi passariksi Venla Huurne. Tähtipassari Taylor Lindberg kävi kahdessa erässä vaihdosta kentällä.

– Tyytyväinen täytyy olla voittoon, paransimme edellisestä kohtaamisesta. Venla oli ansainnut passarin paikan hyvillä otteilla aikaisemmissa peleissä, perusteli Alatalo.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala on pitänyt kärkipaikkaa käytännössä koko kauden, mikä on luonut illuusiota ylivoimasta. Viimeistään maanantainen ottelu osoitti, että myös Pölkky ja Hämeenlinna kuuluvat kansalliseen ykköskastiin.

Pölkyn hakkuri Polina Malik ”pelotteli” kilpailijoita sanomalla, ettei joukkueen pelaaminen ole vielä parasta mahdollista.

– Riittävän hyvää silti ja riitti voittoon. Pystymme kyllä vielä parantamaan. Voitto oli meille henkisesti tärkeä. Osoitimme, että voimme voittaa kenet vaan ja parantaa peliämme matkalla kohti mestaruustaistoa. Saimme hyvän buustin pelistä, Malik sanaili.

Hyvä vire tulee Pölkylle tavallaan huonoon aikaan. Kuusamolaisjoukkueen on määrä pelata vielä tällä viikolla LP-Vampulaa vastaan, mutta sen jälkeen ovat pelit ohi pitkäksi aikaa. Mestaruusliigan määräämä, koronaviruskriisistä johtuva ylimääräinen tauko astuu voimaan itsenäisyyspäivän jälkeen.

Jos lisämuutoksia ei tehdä, lentopallon Mestaruusliigassa kentät pysyvät tyhjillään ajalla 7.–26. joulukuuta. Ensimmäiset joulun jälkeiset ottelut ovat ohjelmassa 27. joulukuuta.

Mikäli maanantaisiin tietoihin ei tule muutoksia, lentopallon Mestaruusliigan ohjelma joulukuun alussa näyttää seuraavalta.

Ti 1.12.

WoVo-Hämeenlinna
LP Kangasala-Kuortane

Pe 4.12.

Pölkky – LP-Vampula
LP Viesti – Jymy
Puijo Wolley – WoVo

La 5.12.

Akaa-Volley – Hurrikaani
Savo Volley – Tiikerit
Loimu – Lakkapaa.com

LiigaPloki – LP-Vampula

Su 6.12.

VaLePa-Etta

Puijo Wolley – LP Viesti
WoVo – OrPo