Lentopallon Mestaruusliiga: näin pelataan joulukuussa 2020

Lentopallon Mestaruusliigan vuosi 2020 alkaa olla lopussa. Kalenterivuoden puolella pelataan enää pari ottelua.

Keskiviikkona puoliltapäivin näytti, että miesten liigassa pelataan vain yksi ottelu, VaLePa – Lentopalloseura Etta. Myöhemmin itsenäisyyspäivän ottelu siirrettin keväälle 2021.

Ottelulla olisi ollut tuplamerkitys, sillä siinä oli tarkoitus ratkaista myös Suomen Cupissa jatkoon menijä. Lykkäämisen myötä Etta vetäytyi cupista.

Ottelusiirtojen myötä miesten liigavuosi 2020 on ohi.

Ennen joulua naisten Mestaruusliigassa on tarkoitus pelata vielä kaksi ottelua. Perjantain 4. joulukuuta ohjelmassa on ottelu LP Viesti – Kuortane.

Viesti teki luovan ratkaisun. Alkuperäisen ohjelman perusteella sen piti pelata kotonaan Nurmon Jymyä vastaan. Kyseinen ottelu lykättiin, ja vastustajaksi otettiin sen sijaan Kuortane (valmennuskeskuksen nuoret pelaavat yhden ottelun jokaista liigajoukkuetta vastaan). Tapahtumaan ei oteta yleisöä.

Lauantain ohjelmassa oli neljä liigaottelua. Kaikki on lykätty.

– Liigajoukkue haluaa toimia vastuullisesti. Olkaamme turvassa ja suojellaan toisiamme, nähdään toivottavasti Studentian parketeilla turvallisemmissa merkeissä 2021, Puijo Wolley sometti.

Itsenäisyyspäivänä pelaavat naisten liigan Woman Volley ja OrPo.

Lentopallon Mestaruusliigan ottelutauko on voimassa varsinaisesti ajalla 7.–21. joulukuuta. Määräyksen nojalla pelaaminen on mahdollista taas 22. joulukuuta lähtien. Jos lisätaukoa ei tarvita, naisten liigassa pelataan kaksi ottelua joulun ja uudenvuoden välissä (27. joulukuuta).

Koronavirustilanteesta on tullut Suomessa yhä vakavampi. Monet lajit ja liigat ovatkin joutuneet määräämään ylimääräisiä ottelutaukoja.

Lentopallon Mestaruusliiga, joulukuun 2020 ohjelmaa

Tilanne ke 2.12. klo 20.30

Pe 4.12.

LP Viesti – Kuortane (ilman yleisöä)

LP Viesti – Jymy lykätty
Puijo Wolley – WoVo lykätty
Pölkky – LP-Vampula lykätty

La 5.12.

Akaa-Hurrikaani lykätty
Savo-Tiikerit lykätty
Loimu-Lakkapaa.com lykätty

LiigaPloki-Vampula lykätty

Su 6.12.

WoVo-OrPo

VaLePa-Etta lykätty

Puijo Wolley – LP Viesti lykätty

Su 27.12.

Viesti-Kangasala
Jymy-Puijo