Lentopallon maajoukkuepelaaja Piia Korhonen loukkaantui

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Piia Korhonen on joutunut sivuun tositoimista loukkaantumisen vuoksi.

Hakkuri Korhonen ei pelannut lauantaina Italian kakkosliigan ottelussa, jossa hänen edustamansa Volley Hermaea Olbia hävisi erin 2-3 Club Italia Craille.

Olbia vahvisti, että Korhonen kärsii nilkkavammasta.

Korhonen siirtyi Italiaan täksi kaudeksi. Hänestä tuli heti Olbian luottopelaaja. Hän kuuluu kakkosliigan pistetilaston kärkinimiin. Seurajohtaja Gianni Santi antaa Korhoselle kehut epäröimättä.

– Joukkue pelasi lauantaina hyvin, mutta jos Korhonen olisi ollut kentällä, olisimme voittaneet 3-0, Santi sanoi.

– Toki yksikin sarjapiste kelpaa. Kausi on pitkä ja vaikea. Nyt kun katkoja (koronaviruksen takia) on ollut, on ollut vaikea päästä omalle tasolle. Emme kuitenkaan luovuta. Pystymme parempaan.

Olbialla on yhdeksästä ottelusta kolme voittoa ja kuusi tappiota. Viisi eli yli puolet joukkueen otteluista on venynyt täyteen viiteen erään.

Kolme edellistä kautta Korhonen edusti Dresdner SC:tä Saksan Bundesliigassa. Parhaimmillaan hän kuului liigan merkittävimpiin hakkureihin, mutta ajoittain loukkaantumiset hidastivat menoa.

Eurasta kotoisin oleva Korhonen on ollut Suomen maajoukkueen paras hyökkääjäpelaaja jo hyvän aikaa, vaikka ikää on vasta 23 vuotta. Arvokisadebyytti tuli syksyllä 2019 EM-lopputurnauksessa. Korhonen oli Suomen selkeästi tuotteliain pelaaja tehtyään viidessä ottelussa kaikkiaan 76 pistettä.

Viimeiset Mestaruusliigan kautensa Korhonen pelasi HPK:ssa (nykyisin Hämeenlinnan Lentopallokerho). Italialaisesta tyylistä hän sai esimakua hämeenlinnalaisjoukkueen valmentajilta: Luca Chiappinilta ja Matteo Pentassuglialta.

Korhosen toipumista tarvitaan, sillä ensi keväänä Suomen on määrä pelata EM-karsinnoissa.