Pelaajauutisia lentopallon kansainvälisiltä kentiltä

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Eemi Tervaportti ei pääse pelaamaan Mestarien liigaa tänä vuonna.

Tervaportin edustaman Jastrzebski Wegielin oli määrä aloittaa Euroopan parhaassa seurajoukkuekilpailussa tiistaina, mutta sen estivät joukkueessa todetut koronavirustartunnat.

Vaikka Jastrzebskilla on mahdollisuus osallistua alkulohkon toiseen turnaukseen, on joukkueen peli käytännössä pelattu. Tämän viikon otteluista Jastrzebskille kirjattiin kolme 0-3-tappiota.

Lohkon toinen osaturnaus pelataan helmikuussa 2021. ACH Volley Ljubljana, Berlin Recycling Volleys ja Kazanin Zenit ovat lohkon muut joukkueet.

– Ymmärrämme Euroopan lentopalloliiton päätöksen, itse asiassa odotimme sitä. Silti harmittaa, kun emme voi osallistua, Jastrzebskin seurajohtaja Adam Gorol sanoi seuran verkkosivuilla.

Lentopallon naisten Mestarien liigassa sen sijaan suomalaisista pääsevät tiistaina vauhtiin Kaisa Alanko, Suvi Kokkonen ja Roosa Koskelo.

Alangon ja Kokkosen edustama Nantes kisaa Italiassa vastustajinaan Fenerbahce, Calcit Kamnik ja Conegliano. Italialainen kotijoukkue Conegliano on seurajoukkueiden hallitseva maailmanmestari.

Roosa Koskelo ja saksalaisjoukkue Stuttgart ottavat mittaa Eczacibasi VitrA Istanbulista, Moskovan Dynamosta ja Kaliningradista. Stuttgart pelaa ”Suomen paikalla”, sillä LP Salon (LP Viestin) oli määrä olla lohkon neljäs joukkue.

Ranskalainen huippupelaaja Kevin Le Roux on siirtynyt Berlin Recycling Volleysiin. Keskitorjuja on edustuskelpoinen heti tiistaina Mestarien liigassa.

Pelaaja on ilmeisen sitoutunut uuteen joukkueeseensa. Le Roux ajoi yli tuhannen kilometrin matkan Berliiniin omalla henkilöautollaan.

– Minulla oli paljon kuljetettavaa, ja tässä tilanteessa en ottanut mitään riskejä koronaviruksen suhteen, Le Roux kertoi.

Le Roux on edustanut maataan yli 200 A-maaottelussa. Seuratasolla hän on pelannut ammattilaisena kotimaansa lisäksi Etelä-Koreassa, Kiinassa, Brasiliassa, Turkissa, Italiassa ja Venäjällä.

Slovenialainen Tine Urnaut, joka kuuluu Euroopan parhaisiin yleispelaajiin, on siirtynyt Kiinasta takaisin vanhalle mantereelle. Hänen uusi seuransa on italialainen Allianz Milano.

– Sopimus syntyi pikavauhdilla. Tine sulautuu joukkueeseen varmasti nopeasti. Oli hienoa saada hänet mukaan, hän tuo ryhmään kaivattua kokemusta, Milanon puheenjohtaja Lucio Fusaro kommentoi.

Urnautilla löytyy aiempaa liigakokemusta muun muassa Italiasta, Turkista, Puolasta, Kiinasta ja Kreikasta. Slovenian maajoukkueessa hän on ollut voittamassa EM-hopeaa kahdesti.