Sensaatio lähellä lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Roosa Koskelon joukkue kävi lähellä sensaatiovoittoa Mestarien liigassa tiistaina.

Koskelon edustama Stuttgart voitti kaksi ensimmäistä erää huippujoukkue Eczacibasi VitrA Istanbulia vastaan. Istanbul kokosi kuitenkin rivinsä ja vei kolme seuraavaa (25-17, 25-21, 15-9).

Stuttgartin luottolibero Koskelo pelasi tutusti täyden ottelun. Hän vastaanotti peräti 47 aloitussyöttöä, ylivoimaisesti eniten ottelussa. Oivallisia kenttäpuolustusesityksiä tuli moneen kertaan.

Eczacibasin hakkuri Tijana Boskovic teki 25 pistettä. Stuttgartin avainhahmoihin kuului yleispelaaja Maria Segura Palleres.

– Pelasimme hyvällä energialla, Segura Palleres kommentoi.

– Voitimme kaksi ensimmäistä erää erityisesti torjunnan ja puolustuksen ansiosta. Eczacibasi on todella hyvä joukkue, ja he kyllä tietävät, milloin pitää alkaa puskea täysillä. Hyvä ottelu meiltä joka tapauksessa.

Eczacibasi on moninkertainen eurocupien ja Turkin liigan voittaja sekä kaksinkertainen seurajoukkueiden maailmanmestari.

Istanbulissa käytävässä Mestarien liigan osaturnauksessa Koskelo ja Stuttgart kohtaavat vielä Moskovan Dynamon (keskiviikko) ja Kaliningradin (torstai).

Päivitys klo 18.45: Keskiviikkona Stuttgart voitti Dynamon 3-2. Koskelo pelasi täyden ottelun.

Ranskalainen Nantes ja sitä edustavat suomalaistähdet Kaisa Alanko ja Suvi Kokkonen eivät pystyneet horjuttamaan toista turkkilaishuippua, Fenerbahcea. Fenerbahce voitti suoraan erin 3-0. Nantes ei päässyt kertaakaan yli 18 pisteen.

Alanko passasi täyden ottelun. Kokkonen pääsi toisessa erässä vaihdosta kentälle ja oli kolmannessa avauksessa.

Nantes pelaa keskiviikkona kotijoukkue Coneglianoa ja torstaina Calcit Kamnikia vastaan.

Lentopallon miesten Mestarien liigassa Eemi Tervaportti ei pääse pelaamaan tänä vuonna.

Tervaportin edustaman Jastrzebski Wegielin oli määrä aloittaa Euroopan parhaassa seurajoukkuekilpailussa tiistaina, mutta sen estivät joukkueessa todetut koronavirustartunnat.

Vaikka Jastrzebskilla on mahdollisuus osallistua alkulohkon toiseen turnaukseen ensi vuonna, ei joukkueella ole käytännön mahdollisuuksia lohkosta jatkoon. Tämän viikon otteluista Jastrzebskille kirjattiin kolme 0-3-tappiota.