Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigassa LP Viestin hankinnat Pohjois-Amerikasta epäonnistuivat kaudella 2020-2021.

Joulun alla Viesti kertoi, että keskitorjuja Beth Vinnell on palannut kotimaahansa Kanadaan.

– Valitettavasti minun täytyi lähteä terveydellisistä syistä kotiin. Olen erittäin kiitollinen, että sain olla LP Viestissä, mutta pettynyt, että kauteni loppui näin, Vinnell kommentoi Viestin verkkosivuilla.

Keskitorjuja Vinnell ei pystynyt missään vaiheessa valtaamaan roolia Viestin pelaavassa kokoonpanossa. Passari Caroline Pearson oli joutunut lähtemään joukkueesta jo aiemmin.

Viestin keskitorjujat Anna Czakan ja Nea Haatainen kuuluvat liigan kuumaan ryhmään, mutta vaihtoehdot ovat nyt vähissä. Viesti tutkiikin hankintamahdollisuuksia. Mestaruusliigan siirtoaika umpeutuu tammikuun lopussa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa ei ole pelattu kuukauteen vakavan koronavirustilanteen vuoksi. Jos lisää takaiskuja ei tule, miesten Mestaruusliiga jatkuu 9. tammikuuta (ja naisten liiga 3. tammikuuta).

Hallitseva Suomen mestari VaLePa ja Akaa-Volley ottavat esimakua tulevasta ja pelaavat keskinäisen ottelun keskiviikkona 6. tammikuuta. Ottelun yhteydessä joukkueita voi tukea 15 euron arvoisella ”livelipulla”.

Venäjä: Venäjän lentopallocupin mestariksi on iskenyt Moskovan Dynamo. Dynamo voitti cupfinaalissa Pietarin Zenitin suoraan erin 3-0. Dynamoa edustaa libero Lauri Kerminen, joka pelaa lähtökohtaisesti vain euro-ottelut. Zenitiä puolestaan valmentaa Tuomas Sammelvuo.

Saksa: Roosa Koskelon edustama Stuttgart pääsi vauhtiin jo tapaninpäivänä. Stuttgart voitti vieraissa Vilsbiburgin erin 3-2, ja Koskelo pelasi täyden ottelun. Stuttgart johtaa Bundesliigaa kolmen pisteen erolla Dresdeniin.