Lentopalloilija Niko Suihkonen Kalevalle: ”Paikka EM-kisajoukkueessa olisi unelmien täyttymys”

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Niko Suihkonen tekee hyvää jälkeä ammattilaisena Ranskassa, mutta mielessä ovat myös Suomen maajoukkueottelut.

Ensi syksynä pelataan lentopallon EM-kisat, ja Suomella on kunnia isännöidä yhtä alkulohkoa. Lohko-ottelut pelataan Tampereella.

– On unelmien täyttymys, jos ja toivottavasti kun olen joukkueessa mukana. Juuri siksi pelaan Ranskassa, että voin antaa maajoukkueen suuntaan hyviä näyttöjä, Suihkonen sanoo sanomalehti Kalevalle.

EM-kisojen muut isännät ovat Viro, Tshekki ja Puola. Pudotuspelit käydään Tshekissä ja Puolassa.

Suihkosen siirtyminen Ranskaan – hänen joukkueensa on kakkosliigan Plessis Robinson Volley Ball – varmistui toukokuussa. Alku oli vaikea. Nuori urheilija joutui koronaviruskaranteeniin ja kärsi vielä nilkkavammankin.

– Sittemmin olen ollut avauksessa ja pelannut kaikissa peleissä. Koko ajan olen parantanut otteitani. Myös nilkka tuntuu pikkuhiljaa siltä kuin se oli ennen loukkaantumista. Koen, että syyskausi oli itseltäni plusmerkkinen.

Oulunsalolainen yleispelaaja Suihkonen, 21, on parin viime vuoden aikana harpannut nopeasti suomalaiseen lentopalloeliittiin. Vakuuttava kehityskaari vei hänet jopa MM-kisoihin 2018. Mestaruusliigan viime kaudella Lentopallo.infon lukijat valitsivat hänet liigan parhaaksi yleispelaajaksi.

– Sain olla kolme kautta VaLePassa kolmen erinomaisen valmentajan, Sami Kurttilan, Radovan Gacicin ja Janne Kangaskokon, valmennuksessa ja näin läheltä huippuammattilaisten harjoittelua ja pelaamista, Suihkonen kertasi keväällä Ranskan-sopimuksensa synnyttyä.

– VaLePa on ollut paras paikka kehittyä uralla eteenpäin. Organisaatio ja olosuhteet ovat huippuluokkaa. Nyt tuntuu siltä, että olen valmis ottamaan seuraavan askeleen ammattilaisuralla ulkomailla.

Suihkosella on hyvät mahdollisuudet ottaa merkittävä rooli maajoukkueessa, joka valmistautuu EM-kisoihin 2021. Mutta kuka ottaa ”johtavan” yleispelaajan roolin – lue siitä lisää tästä.